Krievija papildina "nedraudzīgo" teritoriju sarakstu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bahamu salas. Ilustratīvs attēls.
Bahamu salas. Ilustratīvs attēls. Foto: Pola Damonte/Shutterstock

Krievija iekļāvusi "nedraudzīgo teritoriju" sarakstā Bahamu salas, kā arī Gērnsijas un Menas salas, teikts Krievijas valdības paziņojumā.

Atbilstošu rīkojumu parakstījis Krievijas premjerministrs Mihails Mišustins.

Šīs teritorijas ir pazīstamas kā jurisdikcijas, kur tiek veidotas ofšora kompānijas.

Gērnsijas un Menas salas iekļautas nedraudzīgo teritoriju uzskaitījumā, jo atbalstījušas sankcijas, ko Lielbritānija noteikusi Krievijai par tās iebrukumu Ukrainā, bet Bahamu salas - jo tās noteikušas aizliegumu jebkādām operācijām ar Krievijas Banku, Finanšu ministriju un vairākām Krievijas kredītiestādēm.

Bahamu salas ir neatkarīga valsts, bet valsts galva oficiāli ir Lielbritānijas karaliene, kuru pārstāv ģenerālgubernators.

Menas un Gērnsijas salas oficiāli nav daļa no Apvienotās Karalistes, tomēr ir britu monarha kroņa īpašums.

Iepriekš "Krievijai nedraudzīgo valstu un teritoriju" uzskaitījumā iekļautas ASV, Lielbritānija, visas Eiropas Savienības valstis, Ukraina, vairākas citas valstis. Saraksts ik pa laikam tiek papildināts.

Atbilstoši Krievijas prezidenta Vladimira Putina 5.marta rīkojumam Krievijas pilsoņi un uzņēmumi, pati valsts, tās reģioni un municipalitātes, kam ir saistības valūtā ārzemju kreditoriem no nedraudzīgo valstu saraksta, ir tiesības norēķināties par šīm saistībām rubļos. Attiecībā uz tā dēvētajām nedraudzīgajām valstīm un to rezidentiem noteikti arī citi ierobežojumi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu