Kremļa lidmašīna no Maskavas līdz Bāzelei spiesta lidot deviņas stundas (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Twitter/@flightradar24

Eiropas Savienības noteiktās sankcijas Krievijai joprojām ietekmē aviācijas sfēru, liekot lidmašīnām izmantot garus un radošus maršrutus, lai nokļūtu galamērķī, vēsta medijs "Insider".

Trešdien, 27. jūlija, Krievijas valdības lidmašīna lidoja deviņas stundas no Maskavas uz Šveices pilsētu Bāzeli, lai gan parasti šis lidojums aizņemtu trīs stundas, ja nebūtu ierobežojumi, liecina "Flightradar24" publiskotā informācija.

Krievijā būvētā "Ilyushin Il-96-300" lidmašīna tiek izmantota, lai pārvadātu valdības amatpersonas un prezidentu. Lidmašīna savu ceļu no Maskavas sāka plkst. 10:27 un galamērķī nonāca plkst. 19:39.

Lidmašīna lidoja pāri Krievijai, Gruzijai un Turcijai pēc tam pārlidojot pāri Vidusjūras dienvidiem. Pirms galamērķa sasniegšanas lidmašīna šķērsoja Āfrikas krasta līniju un pārlidoja Tunisijas ziemeļus. Pēc tam lidmašīna ielidoja Francijā un tālāk sasniedza galamērķi - Šveici.

"Flightradar24" rīcībā esošā informācija liecina, ka Francija un Šveice vienojās par speciālas atļaujas piešķiršanu, lai Krievijas lidmašīna varētu ierasties Šveicē.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu