FOTO un VIDEO Trauksme Panevēžā: pārrautu slūžu dēļ ūdens līmenis upē sasniedzis kritisko atzīmi (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video/15min.lt

Lietuvas piektās lielākās pilsētas valsts ziemeļos, Panevēžas, iedzīvotāji brīdināti par ūdens līmeņa paaugstināšanos Nevēžas upē pēc tam, kad vietējā dambī plīsušas slūžas, ziņo Lietuvas mediji.

Otrdienas rītā ūdens izskaloja vienu no "Ekranas" dambja slūžām. Aculiecinieki ziņoja, ka uz ielas netālu no dambja izveidojās sastrēgumi.

Negadījums noticis šorīt ap plkst. 7.00.

VIDEO: Plūdi Lietuvas pilsētā

Foto: Panevėžio miesto savivaldybė/Facebook.com

Panevēžas likumsargi paziņojuši, ka satiksme pie dambja nav slēgta, taču to regulē vairāki policijas darbinieki. Vietējie iedzīvotāji ir informēti par notikušo.

Uz iedzīvotāju mobilajiem tālruņiem ir nosūtīti arī brīdinājuma ziņojumi.

"Mēs sekojam līdzi situācijai, un, ja ūdens Nevēžas upē būtiski paaugstināsies, mēs palīdzēsim Panevēžas iedzīvotājiem. Pagaidām ūdens upē ir paaugstinājies, bet tas nav applūdinājis nevienu māju," komentēja Lietuvas ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāvji.

Lietuvas Hidrometeoroloģijas dienests savā "Facebook" ierakstā, kas tika publicēts ap plkst. 10.30, norādīja, ka ūdens līmenis Nevēžas upē ir 215 cm virs ūdens mērīšanas stacijas nulles atzīmes un turpina paaugstināties.

"Tiek prognozēts, ka ūdens līmenis var paaugstināties līdz bīstamam līmenim (400 cm). Iespējams, ka Nevēža dažviet izies no krastiem," brīdina eksperti.

Foto: Meteo.lt/Facebook.com
Foto: Meteo.lt/Facebook.com

Pilsētas vicemērs vēlāk paziņoja, ka ūdens plūsma ap pusdienlaiku ir samazinājusies.

"Ūdens plūsmas ātrums ir samazināts, tā plūst, bet mazāk, tagad mēs cenšamies to apturēt," sacīja Panevēžas pašvaldības vicemērs.

Lietuvas Hidrometeoroloģijas dienests plkst. 12.37 ziņoja, ka Nevēžas upē pie Panevēžas ūdens līmenis sasniedzis kritisko līmeni - 354 cm. Pastāv risks, ka var applūst upei tuvākās ēkas.

Panevēžas pašvaldība šodien lems par ārkārtas situācijas izsludināšanu.

Tiek ziņots, ka ir applūdusi arī vietējā motokrosa trase.

VIDEO: Applūdusi Panevēžas mototrase

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu