Ukrainas bēgļu atbalstam izveidots portāls "majasbegliem.lv"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: New Africa/ Shutterstock

Lai palīdzētu Ukrainas bēgļiem vieglāk atrast mājokli Latvijā, kustība "Gribu palīdzēt bēgļiem" izveidojusi portālu "majasbegliem.lv". Portālā iedzīvotāji tiek aicināti pieteikt mājokļus, kuri pieejami Ukrainas cilvēkiem īrei vai bez maksas. Tāpat portālā pieejama praktiska informācija par mājokļa īres jautājumiem. Visi materiāli sagatavoti latviešu un ukraiņu valodā.

Portāls "majasbegliem.lv" dod iespēju izīrētājiem ievietot bezmaksas sludinājumus un sasniegt ar mājokļu piedāvājumu tieši Ukrainas bēgļus, nodrošinot iespējas drošai saziņai starp potenciālo īrnieku un izīrētāju.

Tāpat portālā pieejama informācija par pieejamo finansiālo palīdzību gan īrniekiem, gan cilvēkiem, kuri piedāvā mājokli bez maksas, vispārēja informācija par mājokļa īri, īres līguma paraugs latviešu un ukraiņu valodā, kā arī praktisks ceļvedis mājokļa īrēšanā. Dokumentus palīdzēja sagatavot arī biedrība "Patvērums "Drošā māja".

Lai īres procesu padarītu drošāku, sadarbībā ar centru "Marta" publicēts materiāls par to, kā atpazīt un novērst cilvēktirdzniecības riskus.

Portālu palīdzēja izveidot "Deliverty" komanda, kas tapa "TechChill"  "#HackForce" hakatona laikā un brīvprātīgie.

Portāla iniciatīvu finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija caur Eiropas ekonomikas zonas (EEZ) un Norvēģijas grantu programmu "Aktīvo iedzīvotāju fonds".

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu