Podoļaks: "Amnesty International" iesaistījusies Krievijas dezinformācijas kampaņā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: X03655/SCANPIX

Starptautiskā cilvēktiesību aizsardzības organizācija "Amnesty International" iesaistījusies Krievijas dezinformācijas un propagandas kampaņā, ceturtdien tviterī norādīja Ukrainas prezidenta biroja vadītāja padomnieks Mihailo Podoļaks, izsakoties par organizācijas pārmetumiem, ka Ukraina centienos atvairīt Krievijas uzbrukumu pakļauj briesmām civiliedzīvotājus.

"Žēl, ka tāda organizācija kā "Amnesty International" piedalās šajā dezinformācijas un propagandas kampaņā," atzina amatpersona.

Krievija pieliek lielus pūliņus, lai diskreditētu Ukrainas Bruņotos spēkus Rietumu sabiedrības acīs, apturētu bruņojuma piegādes, izmantojot savus ietekmes aģentus, skaidroja Podoļaks.

"Ukraina precīzi ievēro visus kara vešanas un starptautisko humāno tiesību likumus. Ukrainas Bruņoto spēku absolūtā prioritāte - saglabāt katra pilsoņa dzīvību un veselību Krievijas barbariskās agresijas apstākļos. Tāpēc mēs konsekventi īstenojam visus pasākumus, lai palīdzētu ukraiņiem pārvietoties no aktīvo kaujas darbību zonas uz drošākiem rajoniem," norādīja padomnieks.

Jebkuriem paziņojumiem par Ukrainas armijas pārkāpumiem ir informācijas operācijas iezīmes, lai diskreditētu Ukrainas Bruņotos spēkus un izjauktu Rietumu partneru bruņojuma piegādes, viņš piebilda.

"Dažu pēdējo nedēļu laikā Ukrainas valdība un augstākā vadība vairākkārt aicinājusi Donbasa iedzīvotājus uz laiku pamest šo teritoriju drošības apsvērumu dēļ. 2.augustā sākās obligātā (bet ne piespiedu) evakuācija. Mēs palīdzam mūsu pilsoņiem izbraukt bez maksas uz drošām vietām, izmitinām un nodrošinām ar visu nepieciešamo," skaidroja Podoļaks.

Kā teikts "Amnesty International" ceturtdien izplatītajā ziņojumā, organizācija uzskata, ka Ukrainas karavīri, cenšoties atvairīt Krievijas iebrukumu, pakļauj briesmām mierīgos iedzīvotājus, izveidojot bāzes un izvietojot ieročus dzīvojamo namu rajonos, arī skolās un slimnīcās.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu