Laikraksts: Krievija savilkusi 25 000 karavīrus Ukrainas dienvidos, mērķis esot Mikolajivas ieņemšana (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE/scanpix

Pēdējo nedēļu laikā deviņas okupantu vienības no Donbasa un Krimas reģioniem ar 500 līdz 800 karavīru katrā ir pārsviestas uz citurieni, ziņo Ukrainas Neatkarīgā ziņu aģentūra (UNIAN).

Krievija Ukrainas dienvidos savilkusi aptuveni 25 000 karavīru, kuriem 10 000 atrodas Dņepras rietumkrastā. Viņu mērķis ir Mikolajivas ieņemšana, vēsta laikraksts "The Times".

Laikraksts ziņo, ka tā ir Krievijas atbilde paziņojumiem par Ukrainas armijas pretuzbrukumiem un sekmīgu okupanti atvirzīšanu. Krievijas armija pēdējā mēneša laikā atspiesta aptuveni divus kilometrus no Mikolajivas.

Vienlaikus laikraksts ziņo, ka okupantiem Mikolajivas ieņemšana ir svarīgs punkts, lai turpinātu virzīties uz Odesu.

Ofensīva no Krievijas puses, lai tilti pār Dņepru Hersonas apgabalā būtu ārpus saņemto HIMARS sistēmu sasniedzamības.

Jau ziņots, ka Krievija pārsvieda visas karā pret Ukrainu iesaistītā karaspēka rezerves uz Ukrainas dienvidiem, un pēc komplektācijas pabeigšanas var sākt trieciena darbības, pavēstīja Ukrainas iekšlietu ministra padomnieks Rostislavs Smirnovs.

"Viņi pārsviež gandrīz visas savas rezerves, visu karaspēku, kas viņiem ir, uz valsts dienvidiem. Mēs zinām, ka ienaidnieks pārsviedis pat "slaveno" 35.armiju, kas bija Kijivas apgabalā. Mēs to lieliski pazīstam saistībā ar Buču, citām Kijivas apgabala pilsētām. Ienaidnieks tagad savelk pilnīgi visas rezerves, pat tās, kas, bija novietotas un gaidīja komandu," nacionālā telemaratona ēterā sacīja ministra padomnieks.

Iekšlietu ministrija prognozē, ka pēc komplektācijas pabeigšanas Krievijas karaspēks var sākt trieciena darbības.

Smirnovs arī piebilda, ka līdz ar Krievijas karaspēka koncentrēšanu Ukrainas dienvidos saglabājas uzbrukuma draudi Krivijrihai un Mikolajivai.

"Un kad ienaidnieks būs beidzis komplektēt bataljonu taktiskās grupas, tas cita starpā, protams, nesēdēs vienkārši tā un negaidīs, bet veiks zināmas trieciena pozīcijas," skaidroja amatpersona.

Ukrainas prezidenta biroja vadītāja padomnieks Oleksijs Arestovičs paziņojis, ka krievu iebrucēji Ukrainas dienvidos sakoncentrējuši aptuveni 30 bataljonu taktisko grupu un ka tās gatavojas uzbrukumam Krivijrihai un Mikolajivai.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu