FOTO un VIDEO Krastā nogādāts Tallinas līcī nogrimušais luksusa kuteris

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Postimees.ee

5. augustā Igaunijas Policijas un robežsardzes pārvalde no ūdens izcēla somu kuteri, kas pirms nedēļas aizdegās un pēc tam nogrima Tallinas līcī, vēsta medijs "Postimees".

Policijas un robežsardzes pārvaldes Jūras piesārņojuma kontroles dienesta priekšnieks Mati Kose pastāstīja, ka lēmums kuteri izcelt no ūdens un pārvietot tika pieņemts, jo pastāv liela mēroga jūras piesārņojuma risks.

Video: Krastā nogādāts Tallinas līcī nogrimušais luksusa kuteris

"Nedēļas laikā ap nogrimušo kuteri uzstādījām vairākas bonu kārtas un novērsām piesārņojumu, taču redzējām, ka ar šīm darbībām nepietiek, lai novērstu lielāku piesārņojumu," viņš norādīja

Pārstāvis uzsver - ja kuteris nebūtu aizvākts, piesārņojums, iespējams, būtu izplatījies uz tuvāko dabas rezervātu un vairākām pludmalēm.

Foto: Krastā nogādāts Tallinas līcī nogrimušais luksusa kuteris

Kuteris traucēja arī kuģu kustībai, jo tā priekšgals atradās tikai metra attālumā no ūdens virsmas. Pakaļgals atradās apakšā, un kutera nestabilā stāvokļa dēļ pastāvēja risks, ka kuģis pārlūzīs uz pusēm.

Pārcelšanas un transportēšanas darbi noritējuši pēc plāna, un laikapstākļi bijuši labvēlīgi, jo vējš piesārņojumu iznesis atklātā jūrā.

"Apollo.lv" jau ziņoja, ka 30. jūlijā ap pulksten 18.20 kuteris nogrima, kā rezultātā noplūda degviela. 31. jūlijā piesārņojuma zona lielā mērā ir ierobežota.

Foto: Pēc somu kutera nogrimšanas Tallinas līcī noplūdusi degviela. Notiek piesārņojuma likvidēšana

Pēc provizoriskiem datiem, negadījuma brīdī uz laivas atradās 12 tonnas degvielas. Daļa no tās ugunsgrēka laikā sadega, bet daļa palika kuģa cisternās. Pašlaik nav zināms, cik daudz degvielas varētu būt noplūdis.

Kā norāda Igaunijas Policijas un robežsardzes pārvalde, iespējams, tik plāns piesārņojuma slānis izkliedēsies pats no sevis.

Pēc Policijas un robežsardzes departamenta preses pārstāvja teiktā, 30. jūnijā plkst. 15.39 no mazās laivas tika saņemts ziņojums, ka notikusi tehniska kļūme. Drīz vien kļuva zināms, ka uz kutera ir izcēlies ugunsgrēks.

Saskaņā ar Glābšanas departamenta pārstāvja teikto, glābēji jau bija ieradušies pie degošā kutera.

Foto: Tallinas līcī aizdedzies un nogrimis kuteris "Hooligan"

Policijas un robežsardzes departamenta pārstāvis vēstīja, ka netālu no Kakumē ostas Tallinas līcī dega neliels kuteris. Uz kuģa atradās desmit cilvēki, kurus izdevās evakuēt.

Ugunsgrēka dzēšanu apgrūtināja uz kutera esošā degviela. Tagad nogrimšanas vietā tiek uzstādīti pontoni, lai novērstu degvielas noplūdi.

Saskaņā ar "Postimees" lasītāja teikto, "Hooligan" ir viens no Somijas lielākajiem kuteriem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu