"33 gadu laikā neko tādu neesmu pieredzējis." "Alpine" boss "bez sāls apēd" jauno austrāliešu F-1 talantu Piastri

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Otmārs Šafnauers un Oskars Piastri
Otmārs Šafnauers un Oskars Piastri Foto: AFP/ Scanpix/ Apollo.lv kolāža

Pirmās formulas (F-1) komandas "Alpine" boss Otmārs Šafnauers sarunā ar Spānijas mediju "El Confidencial" asi kritizējis savas vienības testa pilotu Oskaru Piastri.

Kā zināms, "Alpine" komandā problēmas radās pēc negaidītā Fernando Alonso pārcelšanās uz "Aston Martin" vienību, ieņemot Sebastiana Fetela vietu. Neilgi pēc tam Francijas komanda paziņoja, ka nākamsezon Alonso vietu ieņems vienības ilggadējais jaunatnes akadēmijas pilots Oskars Piastri.

Tiesa, jaunais austrāliešu pilots nekavējoties publiskajā telpā šādu informāciju noliedza, apgalvojot, ka viņš 2023. gadā "Alpine" nepārstāvēs. Šobrīd vairāki ārzemju mediji ziņo, ka Piastri nākamsezon pārstāvēs šā gada "Alpine" galvenos konkurentus "McLaren", ieņemot tautieša Daniela Rikjardo vietu.

Šafnauers sarunā ar "El Confidencial" neslēpa sašutumu par 21 gadu vecā pilota lēmumu publiski iedurt dunci "Alpine" mugurā.

"Es no Oskara gaidīju lielāku lojalitāti. F-1 sāku strādāt 1989. gadā, un 33 gadu laikā neko tādu neesmu pieredzējis. Šeit nav runa par F-1, bet gan par cilvēciskām īpašībām. Viņš parakstīja dokumentu, apstiprinot, ka darīs kaut kaut ko atšķirīgu no pieņemtā lēmuma. Es tiku audzināts tā - ja tu man palūdz, lai palīdzu tev šodien, un tu palīdzēsi man rīt, es nekad neatkāptos no sava vārda. Nekad," sašutumu pauda "Alpine" boss.

Piastri vairākas sezonas bija "Alpine" jaunatnes programmas pilots, izcīnot čempiona titulus zemākajās kategorijās, tai skaitā arī aizvadītās sezonas F-2 titulu. Tāpat austrālietis šosezon bija arī "Alpine" testa pilots.

Brīdī, kad Alonso pārcēlās uz "Aston Martin" vienību, Piastri kļūšana par pilnvērtīgu "Alpine" pilotu 2023. gadā šķita pašsaprotama. 

"Viņam bija jābrauc ar komandu, kas par viņu iepriekš ir parūpējusies un aizvedusi viņu līdz čempiona tituliem, kas viņam ir ļāvusi sēsties pie F-1 stūres, lai viņš pētu apgūt trases.

Ir jābūt kaut kāda veida lojalitātei, ņemot vērā, ka mēs viņā burtiski esam ieguldījuši daudzus miljonus eiro. Līdz ar to es viņa lēmumu nesaprotu," uz lojalitātes trūkumu norādīja "Alpine" boss.

Tomēr Šafnauers arī apgalvo, ka komandu un Piastri nākamajā sezonā saista ne tikai rokasspiediens un labas gribas vēlējumi: "Mums ar Piastri ir līgums, ko viņš parakstīja [2021. gada] novembrī. Mūsu juristi saka, ka šis ir līgums, kuru ievērot var piespiest arī ar likuma palīdzību. Šajā līgumā bija punkts, ka mēs 2023. gadā Oskaru varam "ielikt" vienā no mūsu mašīnām, ko mēs arī izziņojām."

Tāpat Šafnauers arī piebilst, ka minētajā līgumā bijis punkts par potenciālu Piastri izīrēšanu citai komandai gadījumā, ja "Alpine" brīvu vietu nebūtu. Tādējādi līdz ar 2023. gadu tiktu nodrošināts austrālieša F-1 karjeras pilntiesīgs sākums.

"Līgumā ir opcija to pagarināt arī uz 2024. gada sezonu. Nākamgad savā komandā vēl gribējām redzēt Fernando, bet Oskaru izīrēt citai komandai. Allaž preses konferencēs esmu teicis, ka Oskars 2023. gadā brauks Pirmajā formulā. Mūsu mašīnā, ja Fernando aizietu, vai arī tiktu izīrēts citai vienībai," nobeigumā sacīja Šafnauers.

"Alpine" šosezon ar 95 punktiem ieņem 4. vietu F-1 Konstruktoru kausa kopvērtējumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu