LTV: Rēzeknes pusē daudzi nav dzirdējuši par malkas kompensācijām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Malkas šķūnis. Ilustratīvs attēls.
Malkas šķūnis. Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Otrdien, 9. augustā, valdība atbalstīja siltumapgādes un apkures nodrošinājuma izmaksu segšanu mājsaimniecībām. Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma" skaidroja, ko par pabalsta piešķiršanu domā iespējamie tā saņēmēji.

Rēzeknes privātmāju mikrorajonos un apkārtnes ciemos reti kurā pagalmā neatrast pa malkas kaudzei. Par to, ka vismaz daļu samaksātās summas valsts gatava kompensēt, dzirdējis gan retais.

Daudzi atgaiņājas – viņi taču nav trūcīgie un pabalsts kurināmā izmaksu segšanai viņiem nepienākas. Turklāt arī čeks nav saglabāts, dažkārt tirgotājs to nemaz nav iedevis.

"Ja pienāktos, labi būtu. No sākuma cena bija 200 eiro, tad katru nedēļu aizvien augstāk, pēc tam jau 300 eiro. Vispār šausmas, bija 180 eiro citus gadus, cena pieaugusi uz pusi gandrīz," par kurināmā sadārdzināšanos sūrojās rēzeknietis Vladislavs.

"Nē, nav čeka. Mēs jau nedomājām, ka būs kaut kāda palīdzība. Četras kravas pa 320 eiro, izrēķiniet paši! Kā divi pensionāri kopā mēs tiekam galā, bet, kā tālāk būs... Lūk, kaimiņiene, dzīvo viena pati, viņai iet ļoti grūti," atzina rēzekniete Iraīda.

Rēzeknes novada iedzīvotājs Valērijs sacīja: "Dzirdēju, bet neviens man nemaksā. Visu mūžu, 38 gadu laikā neticu nevienam. Strādāju pats sev, vedu pats no sava meža."

"Ekonomēsim, mazāk kurināsim. Ģērbsimies siltāk. Gan jau nesalsim, apģērbs ir, ģērbsimies siltāk, zeķes kājās. Ko citu darīt? Viss kļuvis dārgāks, drausmīgi.." vērtēja Rēzeknes novada iedzīvotāja Tatjana.

Lai gan naudu gādā valsts, līdz iedzīvotājiem tai jānonāk caur pašvaldībām. Rēzeknē, taču it īpaši apkārtējos lauku pagastos, potenciālo šo kompensāciju saņēmēju ir daudz. Tā vērtēja gan pilsētas, gan novada pašvaldībā, taču atšķiras redzējums, kam un kā uzticēt kompensāciju piešķiršanas darbu.

Video: "Panorāmas" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu