Tēvs un dēls Meinas štatā noķēruši spilgti zilu omāru

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: CBS13 News/"Twitter"

36 gadus vecais Lūks Rends zvejo kopš 16 gadu vecuma, bet viņa tēvs Marks zvejo jau vairāk nekā 40 gadus. Taču viņi nekad nav noķēruši neko līdzīgu tam, ko pagājušajā nedēļā izdevās noķert Meinas štata piekrastē.

Kā viņi pastāstīja vietējam laikrakstam "Portland Press Herald", 11. augustā Kasko līcī viņi noķēra retu, koši zilu omāru. Lūks Rends teica, ka tas esot bijis atļautā izmēra un izskatījies pēc veselīga tēviņa.

"Mēs nekad neesam noķēruši šādas krāsas omāru vai pat redzējuši tādu," izdevumam sacīja Rands, norādot, ka, cilvēki nevarēja atturēties no omāra fotografēšanas. "Tas nav kaut kas tāds, ko var ieraudzīt katru dienu."

Tēvs un dēls plāno omāru paturēt populārā Portlendas restorāna "Becky's Diner" akvārijā.

Šis nav pirmais zilais omārs, kas atrasts Kasko līcī. 2014. gadā 14 gadus vecā Megana Laplante  un viņas tēvs uz dienvidiem no Portlendas, Meinas štatā, noķēra zilo omāru.

Saskaņā ar Jaunanglijas akvārija datiem savvaļas zilie omāri ir ļoti rets atradums - viens no diviem miljoniem. 

Lielākā daļa omāru ir zaļgani brūnā krāsā, kā norāda Meinas Universitātes Omāru institūts, taču "ne pārāk bieži" tie gadās zili, dzelteni, balti vai pat krāsu sajaukumā. Visi omāri, izņemot tos, kas ir balti, pēc pagatavošanas kļūst sarkani, norāda institūts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu