Vaira Vīķe-Freiberga atklāj, ka studiju laikos bijusi pieprasīta līgava (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga un viņas kungs Imants Freibergs 2016. gadā.
Eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga un viņas kungs Imants Freibergs 2016. gadā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Viesojoties raidījumā "Kad viņas satiekas", eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga atklāj, ka studiju laikos trīs puiši lūguši viņas roku. Viņa arī pastāstīja, kā vīrs Imants viņu bildinājis un ko par to tolaik teica viņas mamma.

Lūgta pastāstīt par studiju laikiem un to, ka trīs puiši lūguši viņas roku, Vīķe-Freiberga teic: "Ziniet, tas bija smags pārdzīvojums. Tas bija šausmīgi neērti. Viens no tiem puišiem bija totāli visu pārpratis. Mēs bijām tikai kopā dancojuši vienā karnevālā. Un es atceros, ka viņš teica, ka mums labi sapas. Man ar šo puisi nebija nekāda veida attiecības, ka es varētu sagaidīt bildinājumu. 

Ar otru mēs spēlējām tenisu un bijām tikušies draugu bariņā. Mēs kopā smējāmies, un arī viņš norādīja uz to, ka mums saskan. 

Un trešais kļuva par Vīķes-Freibergas mūža mīlestību. "Mēs kopā strādājām divus gadus. Tika organizēti latviešu jaunatnes svētki, un Imants bija viceprezidents tai grupai. Mums notika sēdes, kas ievilkās līdz naktij, kad tramvaji vairs nekursēja, un sagadījās tā, ka Imants piedāvājās mani aizvest uz mājām, jo viņam bija automašīna. Un tā palēnām viss sākās. Mēs kopā strādājām un braukājām.

Un vēlāk pienāca brīdis, kad

Imants nopirka dimanta gredzentiņu un to pasniedza man Jaungada naktī, ja pareizi atceros.

Otrā dienā mēs lepni aizbraucām pie maniem vecākiem, lai paziņotu jaunumus. Es domāju, ka mamma būs priecīga, jo iepriekš bija jautājusi, cik tad es ilgi ar Imantu saiešos, ja mēs pat neesam saderināti. 

Es biju izbrīnīta par mammas reakciju. Mamma leca gaisā. Viņa teica: "Kā jūs uzdrošināties! Viņš man iepriekš neprasīja tavu roku!""

Izskanēja arī jautājums, kā pāris reaģēja uz mammas pārmetumiem, ka Imants nav lūdzis viņai meitas roku. "Es pateicu, ka domāju, ka viņa būs priecīga, un toreiz mēs tā arī atvadījāmies."

Līdz kāzu dienai ģimenes attiecības tika nogludinātas. Mamma esot sarīkojusi kāzas savās mājās.

"Tagad mēs esam pašpietiekami un saauguši, un saauguši tiktāl, ka cilvēkiem mūsu vecumā jau nāk bažas par to, kā būs tad, kad pienāks laiks šķirties. Par to nemaz negribas domāt. Tā kopā saaugšana ir dziļa un būtiska, un mēs, laukos dzīvojot, nejūtamies, ka mums kaut kas pietrūktu," par abu attiecībām pēc 62 gadu kopābūšanas stāsta eksprezidente.

Šī gada 16. jūlijā apritēja 62 gadi, kopš Vaira un Imants apprecējās. Abi ir izaudzinājuši divus bērnus un tagad vecumdienās priecājas par mazbērniem. "Apollo.lv" jau iepriekš vēstīja, ka Vīķe-Freiberga atklājusi, ka starp abiem ir ķīmiskā saderība.

Daloties padomos, kāds ir laimīgas kopdzīves noslēpums, Vīķe-Freiberga pauda: "Veiksmīga laulība var būt tikai tad, ja visu laiku notiek pielāgošanās. Ja abi laulības jēgu ņēmuši nopietni un piestrādājuši, lai abu partnerība varētu turpināties. Labā griba un pozitīvas jūtas pret otru ir galvenais. Galvenais - vai es ar šo cilvēku jūtos labi un vēlos palikt kopā."

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu