Tiks paralizēta Londonas sabiedriskā transporta sistēma darbinieku streika dēļ

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: William Barton/Shutterstock

Paredzams, ka piektdien tiks paralizēta Londonas sabiedriskā transporta sistēma, jo metro un autobusu parku darbinieki sāk kārtējo streiku, pieprasot algu paaugstināšanu un darba apstākļu uzlabošanu.

Paredzams, ka stipri traucēta būs kustība metro maršrutos, kamēr ierobežota būs arī pilsētas dzelzceļa satiksme. Normāli nedarbosies arī vairāki desmiti autobusa maršrutu Londonas rietumos, vēsta Londonas sabiedriskā transporta uzņēmums TfL.

Kā ziņots, ceturtdien streikoja vairāki desmiti tūkstoši Lielbritānijas nacionālā dzelzceļa tīkla darbinieku, kas streiku atsāks sestdien, pieprasot algu paaugstināšanu, lai kompensētu straujās inflācijas izraisīto dzīves dārdzības pieaugumu.

Statistika liecina, ka jūlijā inflācija sasniedza 10,1%, kas ir augstākais līmenis kopš 1982.gada.

Arodbiedrību un darba devēju sarunas nonākušas strupceļā. Kamēr uzņēmumi apgalvo, ka izmaksu pieaugums un pieprasījuma kritums sašaurina to manevra iespējas, arodbiedrības uzstāj, ka to biedri vairs nevar savilkt galus. Savukārt valdība Pauž bažas, ka straujš algu pielikums veicinās vēl lielāku inflāciju.

Streikus plāno arī citu nozaru darbinieki, tajā skaitā dokeri, advokāti, skolotāji, medmāsas, ugunsdzēsēji, atkritumu savācēji, kā arī lidostu un pasta personāls.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu