"Apple" aicina lietotājus atjaunināt ierīces, jo atklāta ievainojamība operētājsistēmās

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: nikkimeel/Shutterstock

Tehnoloģiju kompānija "Apple" aicinājusi lietotājus atjaunināt savas ierīces, jo atklāta ievainojamība operētājsistēmās, kas "varētu tikt aktīvi izmantota ļaunprātīgiem mērķiem", vēsta CNN.

Ziņojumā par drošību trešdien un ceturtdien "Apple" norādīja, ka ievainojamība skar "iPhone" tālruņus – līdz pat modelim 6S, "iPad" piektās un vēlākas paaudzes planšetdatorus, "iPad Air 2", "iPad mini 4", kā arī visus "iPad Pro", un 7. paaudzes "iPad touch" modeļus.

Kompānija norāda, ka ievainojamības ļauj hakeriem izmantot ierīču operētājsistēmu, lai izpildītu atsevišķus kodus, kas potenciāli ļauj iefiltrēties ierīcēs, izmantojot kaitniecisku saturu internetā.

Ievainojamība skar arī "Mac" klēpjdatorus, kuri darbojas ar operētājsistēmu "Monterey", tāpat jāuzmanās arī tiem lietotājiem, kas izmanto "Safari" pārlūkprogrammu "Big Sur" un "Catalina" operētājsistēmās.

Kiberdrošības eksperti iesaka "Apple" lietotājiem pēc iespējas ātrāk atjaunināt savas ierīces, lai novērstu iespēju, ka ļaundari var iegūt kontroli pār ierīci.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu