Rinkēvičs: No Latvijas izraidīs ārzemniekus, kas veiks pretlikumīgas darbības pie pieminekļa Uzvaras parkā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

No valsts izraidīs ārvalstniekus, kas veiks pretlikumīgas un nesankcionētas darbības pie pieminekļa Uzvaras parkā demontāžas laikā, "Twitterī" norādīja Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Ministrs "Twitter" ierakstā norādīja, ka ārvalstniekus, kas (neatkarīgi no valstspiederības) tiks pieķerti pretlikumīgās un nesankcionētās darbībās pieminekļa Uzvaras parkā demontāžas laikā, iekļaus Latvijai nevēlamo personu sarakstā un izraidīs no valsts.

Jau ziņots, ka pirmdienas, 22.augusta, vakarā, neskatoties uz aicinājumu nepulcēties, pie padomju armijai veltītā pieminekļa Pārdaugavā tomēr savācās pāris desmiti cilvēku, dažus no kuriem policija aizturēja.

Kā informēja Valsts policija, ir sākti pieci administratīvā pārkāpuma procesi par likuma "Par sapulcēm, gājieniem un piketiem" prasību pārkāpšanu. Divas no aizturētajām personām nepakļāvās policijas likumīgajām prasībām, arī par to sākti administratīvie procesi. Saistībā ar naidīgiem komentāriem un izpausmēm šobrīd tiek vērtēta vēl divu personu rīcība.

Dienas laikā fiksētas arī divas personas, kuras neatļauti pilotējušas dronus pieminekļa tuvumā. Sāktas resoriskās pārbaudes, bet droni izņemti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu