Verstapens ātrākais Beļģijas "Grand Prix" kvalifikācijā. Soda dēļ startēs no pēdējās vietas (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Makss Verstapens
Makss Verstapens Foto: Reuters/ScanPix

"Red Bull" pilots Makss Verstapens sestdien Spā trasē Beļģijā bija ātrākais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta Beļģijas "Grand Prix" kvalifikācijā bija ātrākais, taču svētdien sacīksti no pirmās vietas sāks otrs ātrākais pilots Karloss Sainss.

Lai gan Verstapens, veicot apli minūtē un 43,665 sekundēs, kvalifikācijā bija ātrākais, dzinēja maiņas dēļ viņam nāksies startēt no pēdējās vietas.

Kvalifikācijā, atpaliekot 0,632 sekundes, bija "Ferrari" pilots Sainss, tāpēc viņš svētdien sāks sacīkstes no pirmās pozīcijas.

Savukārt trešo labāko laiku kvalifikācijā spēja sasniegt Serhio Peress ("Red Bull"), kurš atpalika 0,797 sekundes.

Kvalifikācijas pirmajā kārtā pieci lēnākie bija Valteri Botass ("Alfa Romeo"), Juki Cunoda ("AlphaTauri"), Kevins Magnusens ("Haas"), Nikolass Latifi ("Williams") un Sebastians Fetels ("Aston Martin"), kamēr otrajā kārtā izstājās Miks Šūmahers ("Haas"), Lenss Strols ("Aston Martin"), Džou Guaņjui ("Alfa Romeo"), Pjērs Gaslī ("AlpaTauri") un Daniels Rikjardo ("McLaren").

Svētdien aizmugurē Verstapenam un Šarlam Leklēram pievienosies Lendo Noriss no "McLaren", "Alpine" braucējs Estebans Okons, Šūmahers un Botass.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ar 258 punktiem ir Verstapens, otrais ar 178 punktiem ir Leklērs, bet trešo vietu ar 163 punktiem ieņem Peress. Konstruktoru kausā "Red Bull" ir 431 punkti, "Ferrari" seko ar 334 punktiem, bet trešā ar 304 punktiem ir "Mercedes".

Pērn Verstapens Abū Dabī "Grand Prix" pēdējā aplī izrāva savu karjerā pirmo F-1 pasaules čempiona titulu, apsteidzot septiņkārtējo čempionu Hamiltonu, ar kuru viņam pirms pēdējā posma bija vienāds punktu skaits.

Šosezon F-1 kalendārā paredzēti 22 posmi. 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu