Gorbačova tuvs draugs atklāj, kā bijušais PSRS prezidents vērtēja Putina režīmu un situāciju Krievijā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Mēnesi pirms Mihaila Gorbačova nāves kāds tuvs draugs sacīja, ka bijušais PSRS prezidents ir sarūgtināts par pašreizējo situāciju Krievijā un jūt, ka viņa "dzīves darbs" ir sagrauts, vēsta medijs "Insider".

Aptuveni mēnesi pirms Gorbačova nāves žurnālists Aleksejs Venidiktovs, kurš bija cieši tuvos draugos ar Gorbačovu, izdevumam “Forbes Russia” pauda, ka Gorbačovs ir "sarūgtināts" par pašreizējo situāciju Krievijā.

Venidiktovs tika intervēts par viņa radiostacijas slēgšanu pēc kara noziedznieka Vladimira Putina veiktajām represijām pret presi Krievijā pēc kara Ukrainā.

Viņš norādīja, ka liela daļa Gorbačova darba, ko veica savā amatā, Putina vadīšanas laikā mainījās. Putins ir pastiprinājis spriedzi attiecībās ar NATO, iebrūkot Ukrainā, apdraudot plašāka konflikta izcelšanos un izraisot plašas sankcijas.

"Tas, ko izdarīja Mihails Gorbačovs, viss ir iznīcināts," sacīja tuvais draugs.

Gorbačovs gan nekad publiski neko nav paudis par karu Ukrainā.

"Apollo.lv" vēstīja, ka 30. augustā miris Krievijas politiķis un Padomju Savienības komunistiskās partijas CK ģenerālsekretārs Mihails Gorbačovs.

"Šovakar pēc smagas un ilgstošas slimības miris Mihails Sergejevičs Gorbačovs," paziņoja Centrālā klīniskā slimnīca Maskavā.

Gorbačovs bija pēdējais Padomju Savienības Komunistiskās partijas (PSKP) Centrākomitejas ģenerālsekretārs. Viņš stājās šajā amatā 1985.gadā un sāka tā saukto pārbūvi - politiskas un ekonomiskas reformas padomju sabiedrības demokratizēšanai. No 1990. līdz 1991. gadam viņš bija arī Padomju Savienības prezidents.

Gorbačovs, kurš bija Nobela Miera prēmijas laureāts un Gorbačova fonda dibinātājs, mūža nogalē pētīja Krievijas un pasaules vēstures problēmas.

Gorbačovs tiks apbedīts Novodevičjes kapsētā Maskavā blakus viņa dzīvesbiedrei Raisai, paziņoja Gorbačova fonda pārstāvis. Bēru datums vēl nav noteikts.

Par apbedīšanas vietu iepriekš bija izteicies arī pats Gorbačovs sarunā ar ziņu aģentūras "Interfax" korespondentu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu