"Apple" tuvākajā laikā varētu izziņot jauno "iPhone 14" sēriju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: X90033/SCANPIX

Visticamāk, ka nākamajā trešdienā gaidāmajā "Apple" pasākumā tiks paziņots par jauno "iPhone 14" sēriju. Lielākais jautājums ir par to, cik daudz naudas būs jāatdod par jaunajām ierīcēm, vēsta CNN.

Kompānija "Apple" var lepoties ar ļoti lojālu patērētāju loku. Tomēr ekonomiskā situācija un prognozes nav iepriecinošas, līdz ar to šis varētu būt sarežģīts laiks, kad aicināt patērētājus iegādāties jaunus telefonus. Analītiķi norāda, ka inflācija nav gājusi garām arī "Apple" – jau pašlaik pieaug ar "iPhone" saistītās detaļas un transportēšana.

“Man šķiet, ka "Apple" būs spiests celt cenas. Tomēr šoreiz kompānija darīs visu iespējamo, lai cenu kāpums būtu tik minimāls, cik vien iespējams,” norāda tirgus izpētes kompānijas "CCS Insight" analītiķis Bens Vuds.

Ekonomiskā situācija ir atstājusi sekas arī uz "Apple" – ņemot vērā, ka septembra sākums vienmēr ir laiks, kad tiek izziņoti jaunie "iPhone" modeļi, šoreiz uzņēmumam jārēķinās ar loģistikas problēmām, kas saistītas ar Ķīnu. Tur spēkā ir nulles kovida politika, kas faktiski smacē ekonomiku, un arī uzņēmuma finanšu rādītāji pagājušajā mēnesī nebija iepriecinoši.

"Apple" vadītājs Tims Kuks norādīja, ka “nav acīmredzamu pierādījumu tam, ka makroekonomiskā situācija varētu būt atstājusi ietekmi uz "iPhone" pārdošanas rezultātiem”. Kuks piebilda, ka patērētāji joprojām uzskata "iPhone" par “viedtālruņu zelta standartu”.

Tuvojoties jaunās "iPhone" sērijas izziņošanai, izskan arī vairākas prognozes par to, cik varētu maksāt jaunākie modeļi, tomēr pašlaik to ir grūti pateikt.

Ietekmīgs "Apple" analītiķis Āzijā Mins Či Ko iepriekš prognozēja, ka "iPhone 14" sērija varētu būt par vidēji 15% dārgāka nekā "iPhone 13" sērija. Piemēram, standarta "iPhone 13" cena ir sākot no 799 dolāriem, bet "iPhone 13 Pro Max" maksā, sākot no 1099 dolāriem.

"Wedbush Securities" analītiķi Dens Īvzs un Džons Kasingris prognozēja, ka dārgākie modeļi varētu kļūt par 100 dolāriem dārgāki.

"Ticams, ka "iPhone 14 Pro / Pro Max" modeļu cena kāps par 100 dolāriem, ņemot vērā detaļu izmaksas, kā arī kādas jaunas funkcijas,” norāda analītiķi. Paredzams, ka jaunajiem modeļiem būs uzlabotākas kameras, kas, iespējams, arī veicinās cenu kāpumu.

"Wedbush" prognozē, ka jaunajiem "iPhone" būs ļoti labs pieprasījums, jo vairāk nekā 240 miljoni "iPhone" lietotāju (no aptuveni viena miljarda) visā pasaulē telefonus nav mainījuši vairāk nekā trīs gadus. Tāpat netiek aizmirsts arī par lojālajiem patērētājiem, kuri ik gadu gaida jaunos modeļus.

Gaidāms, ka "Apple" pasākums notiks 7. septembrī, taču plašākas informācijas par to, kas tieši šajā pasākumā notiks, pagaidām nav.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu