Francijā protestē gaisa satiksmes vadības dispečeri. 100 000 ceļotājiem nācies mainīt plānus

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: diy13/Shutterstock

16. septembrī teju 100 000 ceļotājiem nācās mainīt savus plānus, jo streiko Francijas valsts gaisa satiksmes vadības dispečeri, vēsta Latvijas Radio. 

Viņi ir noraizējušies par atalgojuma neatbilstību strauji augošajai inflācijai un pieprasa palielināt algas.

Streika dēļ atcelti ap 1000 reisu un ierobežoti lidojumi pāri Francijas gaisa telpai. Eiropas gaisa satiksmes regulators "Eurocontrol" ziņo, ka piektdien organizācijas pārvaldīto gaisa telpu šķērsos par aptuveni trešdaļu mazāk lidmašīnu, nekā ierasts.

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka Francijas civilās aviācijas pārvalde DGAC paziņoja, ka 16 lidostas nodrošina tikai pakalpojumu minimumu, tāpat kā gaisa satiksmes vadības centri, kas vada lidmašīnas, kuras lielā augstumā lido pāri Francijas teritorijai.

Taču vairākas reģionālās lidostas bija slēgtas, un DGAC brīdināja par lidojumu atcelšanu un nopietniem kavējumiem visā valstī.

Eiropas gaisa satiksmes organizācija "Eurocontrol" paziņoja, ka tā novēro būtiskus traucējumus.

Paredzams, ka piektdien "Eurocontrol" gaisa telpu šķērsos aptuveni 21 000 lidmašīnu, t.i., aptuveni par trešdaļu mazāk nekā ierasti.

Francijas nacionālā aviokompānija "Air France" piektdien atcēla aptuveni pusi no 800 plānotajiem reisiem, savukārt Īrijas zemo cenu lidsabiedrība "Ryanair" paziņoja, ka atcēlusi 420 lidojumus.

DGAC sadarbojas ar "Eurocontrol", lai novirzītu lidmašīnas no Francijas gaisa telpas.

Gaisa satiksmes vadības dispečeru arodbiedrība SNTCA paziņoja, ka tās biedri ir noraizējušies par atalgojuma neatbilstību strauji augošajai inflācijai, tāpēc pieprasa palielināt algas

Tā arī brīdināja, ka pieņemto darbinieku skaits ir pārāk mazs, tādējādi radot risku, ka šīs desmitgades beigās, kad liels skaits esošo darbinieku dosies pensijā, profesijā strādājošo skaits var būt nepietiekams.

Nākamo streiku arodbiedrība plāno rīkot no 28. līdz 30. septembrim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu