Labklājības ministram jāmaksā gandrīz divi tūkstoši eiro bijušajai FID vadītājai par tiesāšanās izdevumiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Labklājības ministrs Gatis Eglītis.
Labklājības ministrs Gatis Eglītis. Foto: Zane Bitere/LETA

Labklājības ministram Gatim Eglītim (K) jāsamaksā 1855 eiro bijušajai Finanšu izlūkošanas dienesta (FID) vadītājai Ilzei Znotiņai par tiesāšanās izdevumiem, jo spēkā stājies Rīgas apgabaltiesas spriedums.

Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesa pagājušā gada nogalē noraidījusi Eglīša prasību pret Znotiņu par nepatiesu, godu un cieņu aizskarošu ziņu atsaukšanu.

Eglītis iesniedzis apelācijas sūdzību Rīgas apgabaltiesā, taču apelācijas instance vērtēja tikai pirmās instances tiesas nospriesto saistībā ar tiesāšanās izdevumiem.

Jau ziņots, ka toreizējais Saeimas deputāts Eglītis pērn pavasarī vērsās tiesā, pieprasot Znotiņai atsaukt izteikumus saistībā ar likvidējamās "ABLV" bankas interešu pārstāvniecību.

Prasības pieteikumā Eglītis skaidrojis, ka viņa godu un cieņu aizskaruši Znotiņas izteikumi Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē, komentējot Eglīša priekšlikumus grozījumiem Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas likumā.

Eglītis iesniegumā tiesai rakstīja, ka Znotiņa priekšlikumus vērtējusi kā "pietiekami absurdus" un nekvalitatīvus, turklāt viņa arī pieļāva, ka Eglīša priekšlikumi pamatojami "tikai un vienīgi ar vienas likvidējamas kredītiestādes interesēm".

Kā norādīts iesniegumā, Znotiņa teikusi, ka "Eglīša kungs nav slēpis, ka šis ir jautājums par "ABLV" kreditoru vai varbūt pašu "ABLV" aizsardzību". Pēc tam, turpinot prezentāciju, viņa atkārtoti akcentējusi, ka Eglītis pārstāv minētās bankas intereses.

Eglītis tiesai apgalvoja, ka Znotiņas teiktais, ka viņš pārstāv likvidējamās "ABLV bankas" intereses vai ka iesniegtie priekšlikumi ir jautājums par "ABLV bankas" vai tās kreditoru aizsardzību, ir nepatiesi, godu un cieņu aizskaroši apmelojumi. Tiesa tam nepiekrita.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu