Putins taisnojas, ka Krievija nav vainīga pie enerģētikas krīzes Eiropā (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas vadonis Vladimirs Putins.
Krievijas vadonis Vladimirs Putins. Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas vadonis un kara noziedznieks Vladimirs Putins noliedzis, ka Krievija būtu atbildīga par Eiropas enerģētikas krīzi, norādot, ka Eiropas Savienība (ES) var vienkārši ieslēgt jauno cauruļvadu "Nord Stream 2", raksta "Business Insider".

"Galvenā lieta ir tāda - ja jums ir vēlme, ja jums ir tik grūti, vienkārši atceliet sankcijas "Nord Stream 2", kas ir 55 miljardi kubikmetru gāzes gadā. Vienkārši nospiediet pogu, un viss sāksies," pēc Šanhajas Sadarbības organizācijas samita Uzbekistānā piektdien sacīja Putins.

Viņš arī kritizēja "zaļo darba kārtību" jeb ES atjaunojamo energoresursu virzību, kas, pēc viņa teiktā, izraisīja enerģētikas krīzi pat pirms Krievijas uzsāktā kara Ukrainā.

11 miljardu dolāru vērtais dabasgāzes cauruļvads "Nord Stream 2", kas tika pabeigts septembrī, iet paralēli "Nord Stream 1", kas piegādā degvielu no Krievijas uz Eiropu. Bija paredzēts, ka jaunais cauruļvads dubultos Krievijas gāzes plūsmas uz Eiropu, tomēr tas tā arī netika iedarbināts, jo dažas dienas pirms Krievijas iebrukuma Ukrainā 24. februārī Vācija projektu atlika.

Septembra sākumā Krievijas valsts gāzes gigants "Gazprom" pilnībā izslēdza piegādi Eiropai caur "Nord Stream 1", uzsverot, ka gāzes plūsmas palēnināšanos izraisījuši tehniski iemesli.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu