ReTV: Partiju topa pirmajā trijniekā JV, NA un Apvienotais saraksts (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pašvaldību vēlēšanu 160. vēlēšanu iecirknis Daugavpils Universitātē. Ilustratīvs attēls.
Pašvaldību vēlēšanu 160. vēlēšanu iecirknis Daugavpils Universitātē. Ilustratīvs attēls. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Jaunākie partiju reitingi, ko septembra vidū veica kompānija "Factum", liecina, ka pirmais trijnieks popularitātes augšgalā nav mainījies, ziņo ReTV Ziņas.

Pirmajā vietā jau ilgāku laiku ir “Jaunā Vienotība” - tā sasniegusi 22.6 % un piedzīvots neliels popularitātes kāpums. Otrajā vietā ar 9.3% Nacionālā apvienība - tieši tāpat kā pirms divām nedēļām, taču kritums par gandrīz vienu procentpunktu. Trešajā vietā ar 9% “Apvienotais saraksts”, kurš pirmo reizi kopš mērījumu veikšanas piedzīvojis nelielu, tomēr kritumu.

Ceturtajā vietā ir “Progresīvie” ar 8.8 punktiem un šis politiskais spēks septembra vidū piedzīvojis lielāko reitinga kāpumu - par 1.5 procentpunktiem. Piektajā vietā “Saskaņa” ar 8%, taču piedzīvots lielākais kritums no visām 19 partijām - par vienu procentpunktu. Sestie “Zaļo un zemnieku savienība” – 7% un kritums par pusprocentpunktu.

Turpina kristies “Attīstībai/Par!” reitings - šoreiz tas ir 6.3 % un popularitātes mazināšanās par 0.6 procentpunktiem. Astotajā vietā ir “Stabilitātei!” - tai 6.2% un piecu procentu barjeru knapi pārvar “Latvija Pirmajā vietā”, sasniedzot tieši 5%. Ja 14.Saeimas vēlēšanas notiktu šodien, tad parlamentā tiktu deviņas partijas. Aiz šīs strīpas ar 4.8% ir “Latvijas Krievu savienība”, 11.vietā ir “Konservatīvie” ar 4.6%. Tālāk seko “Katram un Katrai” ar 4%, kas gan piedzīvojusi 0.7 procentpunktu kāpumu. Pēc šiem politiskajiem spēkiem seko tādi, kuri turas ap 1%.

Foto: "ReTV"
Foto: "ReTV"
Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu