Kopš pirmdienas Latvijā liegts iebraukt 15 Krievijas pilsoņiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas Federācijas pase. Attēls ilustratīvs.
Krievijas Federācijas pase. Attēls ilustratīvs. Foto: Ilya_Kuznetsov/Shutterstock

Kopš stājies spēkā aizliegums Krievijas pilsoņiem ar tūristu vīzām ieceļot Baltijas valstīs un Polijā, iebraukšana Latvijā liegta 15 cilvēkiem, ceturtdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījuma "Rīta panorāma" atklāja Valsts robežsardzes priekšnieka vietnieks Ivars Ruskulis.

Kā ziņots, pirmdien Baltijas valstīs un Polijā stājās spēkā ierobežojumi Krievijas pilsoņu - Šengenas īstermiņa vīzu turētāju - ieceļošanai nebūtiskiem mērķiem, piemēram, tūrisma un atpūtas nolūkos.

Lietuvā šajā laikā ieceļošana liegta 40 Krievijas pilsoņiem, bet Igaunijā - 29,

informēja Ruskulis. Viņš gan norādīja, ka uz Latvijas kaimiņvalstu robežām ir būtiski lielāka iebraucēju plūsma no Krievijas, tādēļ arī atteikumu gadījumu skaits ir lielāks. Ja Latvijas robežu šķērsoja nepilni 500 Krievijas pilsoņi, tad Igaunijā un Lietuvā šis skaits pārsniedza 2500 katrā.

Saistībā ar Krievijā izsludināto mobilizāciju situācija uz robežas ir stabila un nav pieaudzis nelegālas robežšķērsošanas gadījumu skaits, apliecināja Ruskulis. Pēdējo reizi šāds gadījums fiksēts 24. augustā.

Viņš gan atzina, ka saistībā ar mobilizāciju pastāv riski pieaugt patvēruma meklētāju un nelegālu robežšķērsošanas gadījumu skaitam, bet robežsardze ir gatava reaģēt.

Šonedēļ robežsardzes struktūrvienībās no Krievijas pilsoņiem saņemti 12 iesniegumi par patvēruma piešķiršanu. Tos izskatīs Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP).

Ruskulis norādīja, ka Latvijā ir diezgan stingri kritēriji patvēruma piešķiršanai, tāpēc cilvēkiem, kas izvairās no mobilizācijas Krievijā, nevajadzētu cerēt, ka viņi Latvijā noteikti iegūs patvērumu.

Jau ziņots, ka pamatā pēdējās dienās Latvijā no Krievijas legāli ieceļojuši Latvijas valstspiederīgo ģimenes locekļi un Eiropas Savienības dalībvalstu iedzīvotāju ģimenes locekļi. Tāpat ieceļojuši kravu pārvadātāji.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu