Zigmars Liepiņš Šipkēvicam pārmet nepateicību (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens, Ieva Leiniša/LETA

Komponists Zigmars Liepiņš savā grāmatā "Mūzaīka" ir atklāts kā vēl nekad. Viņš sadod sukas daudziem - lietas sauc īstajos vārdos un nemaz nebaidās atklāt cilvēkus, kuri viņam savulaik sagādājuši nepatīkamus mirkļus. Kritiku veltījis arī "Radio SWH" vadītājam Jānim Šipkēvicam. 

Savā grāmatā viņš atgādina, ka 90. gados viņš kļuva par pirmā Latvijas komercradio ar savu programmu A/S Radio SWH vadītāju. Viņam piederēja arī 10% uzņēmuma akciju, un 2003. gadā viņa daļa bija pieaugusi jau līdz 35%. 2007. gadā viņš savas akcijas pārdeva un drīz vien "Radio SWH" vadības grožus nodeva tagadējās valdes priekšsēdētājam Jānim Šipkēvicam.

Taču, kad dažus gadus vēlāk Zigmars izlasījis Šipkēvica interviju, kas sniegta par godu radio 25. jubilejai, komponists ne pa jokam sadusmojies.

"Pēc izlasīšanas sapratu vienu. Manis nemaz nav! (..) Es to esmu nosapņojis!

Visā intervijā no teiktā izriet, ka viņš ir vienīgais, kas radīja šo uzņēmumu. (..) Dīvaini, ka Šipkēvics aizmirsis daudzos gadus, kad manā paspārnē dzīvojis cepuri kuldams un 2007. gadā pārdevis savas neprofesionālā akmens laikmeta daļas par summu, kas rakstāma septiņiem cipariem," grāmatā spriež Liepiņš.

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka skarbus vārdus Liepiņš veltījis arī Maestro Raimondam Paulam. "Biju kļuvis favorīts. (..) Un tomēr pienāca tā diena, kad favorīti mainījās," rakstīja Liepiņš.

Komponists apgalvoja, ka ne reizi vien Maestro neesot laidis viņu pie teikšanas. Liepiņš šī gada 14. oktobrī atzīmēs savu 70. dzimšanas dienu. Tai par godu "Arēnā Rīga" viņu sveiks populārākie Latvijas solisti un mūziķi.

Vairāk lasi izdevuma "Privātā Dzīve" 20. septembra numurā.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu