Igaunija uz iepriekš neplānotām mācībām izsauc gandrīz 2900 rezervistu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: exopixel/Shutterstock

Igaunijas valdība ceturtdien nolēma uz iepriekš neplānotām militārajām mācībām "Okas 2022" ("Ērkšķis 2022") izsaukt 2861 rezervistu un zemessardzes organizācijas "Kaitseliit" ("Aizsardzības līga") brīvprātīgo.

Pēc Igaunijas Aizsardzības spēku komandiera ierosinājuma uz pēkšņajām mācībām izsaukti 11.Kājnieku bataljona, 16.Pretgaisa bataljona un "Kaitseliit" rezervisti un brīvprātīgie, kas iekļauti 42.reģionālajā pavēlniecībā.

Kopumā 2861 rezervistam un "Kaitseliit" brīvprātīgajam, arī no rezervē esošajiem, nekavējoties ir jāierodas pavēstē norādītajā vietā, informēja valdībā.

Katrs rezervists un "Kaitseliit" brīvprātīgais var tiešsaistē pārbaudīt, vai ir starp tiem, kas izsaukti uz papildmācībām.

Papildmācībās "Okas 2022" tiks praktizēta nacionālās aizsardzības komandķēdes darbība no valdības lēmuma līdz ātrās reaģēšanas struktūras rezerves spēku sapulcināšanai.

Mācības turpināsies no ceturtdienas līdz 28.septembrim.

Papildmācības, kas praktiski ir kā situācijas izmēģinājums, notiek katru gadu saskaņā ar valdības lēmumu un tiek izsludinātas bez iepriekšēja brīdinājuma.

Igaunijas valdības paziņojumā uzsvērts, ka valsts aizsardzības modelis ir balstīts uz rezervistiem, armijai pieņemot, ka tie ir gatavi ātri reaģēt un iesaistīties mācībās jebkurā laikā. Valdība uzsvēra, ka tūlītēja apdraudējuma Igaunijai nav.

Igaunijas aizsardzības ministrs Hanno Pevkurs norādīja, ka pēkšņās mācības nav saistītas ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina trešdien izsludinātajiem plāniem par daļēju mobilizāciju.

"Mēs to nedarām, jo Krievija izsludināja daļēju mobilizāciju. Papildmācības mums bija plānota rīcība. Mūs vada Igaunijas Republikas vajadzības," viņš piebilda.

Pevkurs norādīja, ka "Okas 2022" ir līdz šim lielākās rezervistu mācības, un to mērķis ir pārbaudīt karavīru aizsardzības gatavību.

Aizsardzības spēki Igaunijā regulāri izsauc rezervistus uz plašākām un mazākām mācībām, par to 120 dienas iepriekš izplatot brīdinājumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu