VIDEO ⟩ Pārdaugavā iedzīvotājus tramda žurkas. Neviens no tām nespēj atbrīvoties

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Daudzstāvu mājas iedzīvotājiem Rīgā, Kartupeļu ielā, parādījušies nevēlami kaimiņi - piemājas atkritumu konteineros nemitīgi rosās žurkas, vēsta TV3 raidījums "Bez Tabu".

Mājas iedzīvotāja Santa sazinājusies ar namu apsaimniekotāju, taču situācija divu mēnešu laikā tā arī nav uzlabojusies.

"Jūlija sākumā bija pirmā šoka reize, kad paliku bez valodas. Vakarā nesu atkritumus, attaisīju vāku, tur bija vismaz desmit žurku," atminas Santa.

"Tās pīkstēja. Tā pārbijos, ka no bailēm paraudāt nevarēju. Vēl pagājušā nedēļā divas reizes bija tā, ka, nesot miskasti, redzēju skrienošas žurkas. Pārbijos. Vaicāju kaimiņiem, vai var atvērt miskasti, jo man ir bail no žurkām."

Savukārt teritorijas sētnieks jau ķēries pie radikālām metodēm un žurku alas piepilda ar degvielu, ko pēc tam aizdedzina. Tas gan neko daudz nelīdz – pēc uguns nodzišanas žurkas jau atkal izmanto tieši tās pašas alas.

Sētnieks apliecina, ka žurku indēšana vēlamo rezultātu nepanāk.

Nama iedzīvotāja Līvija secina, ka apsaimniekotājs savu darbu nedara kārtīgi. "Ja apsaimniekotājs saka, ka žurkas tiek indētas, bet tās visu laiku ir, tad mūsu māju slikti apsaimnieko," stāsta Līvija.

"Rīgas namu apsaimniekotāja" direktors gan to noliedz. Vēl augustā pie konteineriem divas reizes rosījušies indētāji, kuri par katru vizīti pieprasījuši aptuveni 60 eiro.

Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes Veterinārmedicīnas fakultātes dekāns Kaspars Kovaļenko norāda, ka pilnībā atbrīvoties no žurkām praktiski nav iespējams. Lai panāktu pēc iespējas labāku rezultātu, būtu jāsamazina barības bāze.

Video: Raidījums "Bez Tabu" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu