Merzļikinam uzvara pret Ansonu; Šilovam zaudējums papildlaikā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) pirmssezonas pārbaudes spēlēs svētdien latviešu vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" tika galā ar Pitsburgas "Penguins", kuras rindās bija uzbrucējs Raivis Ansons, bet Artūrs Šilovs piedzīvoja zaudējumu papildlaikā.

"Blue Jackets" dienas atkārtotajā mačā uzvarēja mājinieci "Penguins" ar 5:1 (1:0, 3:0, 1:1), bet Vankūveras "Canuks" un Šilovs papildlaikā ar 2:3 (0:1, 0:1, 2:0, 0:1) piekāpās viesiem Kalgari "Flames".

Merzļikins laukumā pavadīja 39 minūtes un 42 sekundes, tiekot galā ar visiem 20 pretinieku metieniem, kamēr Ansons laukumā bija 11 minūtes un 23 sekundes, kuru laikā metienus pa vārtiem neizpildīja, bloķēja vienu pretinieku raidījumu un spēli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -2.

Uzvarētāju rindās divus vārtus guva Džastins Denfords, bet pa reizei precīzi meta Patriks Laine, Jakubs Vorāčeks un Gustavs Nīkvists.

Tikmēr "Canucks" rindās sākumsastāvā maču vārtos uzsāka Spensers Mārtins, kurš laukumā pavadīja pirmos divus periodus un atvairīja 23 no 25 pretinieku metieniem. Šilovs laukumā devās trešajā periodā, vienīgos vārtus ielaižot papildlaikā, kad vairākumā viņu pārspēja Maikls Stouns.

Pamatlaikā vārtus "Flames" labā guva Mičels Makleins un Bens Džounss, bet mājinieku rindās precīzi bija Vasīlijs Podkolzins un Konors Gārlands.

Dienas pirmajā spēlē "Penguins" ar uzbrucēju Teodoru Bļugeru sastāvā ar 3:2 (0:0, 1:2, 1:0, 1:0) pagarinājumā pārspēja "Blue Jackets", kuras sastāvā uz šo pārbaudes maču nebija Merzļikina.

Tikmēr "Canucks" atkārtotajā spēlē bez Šilova ierindā piekāpās "Flames" ar 0:4 (0:0, 0:3, 0:1).

Regulārais turnīrs Ziemeļamerikā sāksies 11.oktobrī, bet pirms tam 7. un 8.oktobrī Prāgā tiks aizvadītas divas "NHL Global Series" cīņas starp Nešvilas "Predators" un Sanhosē "Sharks" vienībām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu