Bijušajai Baltkrievijas televīzijas žurnālistei piespriests astoņu gadu ieslodzījums

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: @mediazona_by/"Twitter"

Tiesa Minskā ir piespriedusi astoņu gadu ieslodzījumu kolonijā bijušajai Baltkrievijas valsts raidsabiedrības BT žurnālistei Ksenijai Luckinai, paziņoja cilvēktiesību centrs "Vjasna".

Luckina atzīta par vainīgu sazvērestībā ar mērķi nekonstitucionālā veidā sagrābt valsts varu, un viņai piespriesta brīvības atņemšana uz astoņiem gadiem vispārēja režīma apstākļos.

Luckina līdz 2020. gada augustam strādāja BT. Pēc Baltkrievijas prezidenta vēlēšanām viņa pievienojās BT darbinieku streikam, bet pēc tam aizgāja no telekanāla "Belarus 2" korespondentes amata un iestājās opozīcijas Koordinācijas padomē.

Vēlāk Luckina stāstīja, ka viņa kopā ar citiem no darba aizgājušajiem žurnālistiem plānoja izveidot "alternatīvu televīziju" vietnē "YouTube". Šis projekts attīstījās, pirmie raidījumi tika ierakstīti un to demonstrēšanu bija paredzēts sākt 2021. gada janvārī.

Luckina tika aizturēta 2020. gada 22. decembrī Minskā. Viņas mājās tika veikta kratīšana, kas ilga četras stundas, un žurnālistei atsavināja datoru, telefonu, zibatmiņas un dokumentus. Kopš tā laika žurnāliste tika turēta ieslodzījumā Minskas 1. izmeklēšanas izolatorā.

Luckina savā pēdējā vārdā prāvā lūdza tiesu būt žēlsirdīgai un humānai un dot iespēju atgriezties mājās pie dēla, kā arī paziņoja par nepieciešamību ārstēties. Viņas tēvs iepriekš izstāstīja, ka ieslodzījuma laikā viņai sācis palielināties audzējs galvas smadzenēs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu