"Tas ir starptautisks terorisma akts." Putins komentē "Nord Stream" noplūdes (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas vadonis Vladimirs Putins.
Krievijas vadonis Vladimirs Putins. Foto: Shag 7799/Shutterstock

Kara noziedznieks un Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdien, 29. septembrī, paziņoja, ka "bezprecedenta sabotāža" pret gāzesvadu sistēmu "Nord Stream" ir "starptautisks terorisma akts", atsaucoties uz Kremļa paziņojumu, raksta ziņu aģentūra "Reuters".

Šādu komentāru Putins paudis sarunā ar Turcijas prezidentu Redžepu Tajipu Erdoganu.

"Krievijas prezidents sniedza principiālu vērtējumu par bezprecedenta sabotāžu, faktiski - starptautiskā terorisma aktu pret maģistrālajiem gāzes vadiem "Nord Stream 1" un "Nord Stream 2"," raksta Krievijas propagandas medijs, piebilstot, ka Krievija šo jautājumu virza kā steidzami apspriežamu ANO Drošības padomē.

Jau trešdien Kremlis paziņoja, ka ir "muļķīgi un absurdi" vainot Krieviju noplūdēs gāzesvados "Nord Stream" un "Nord Stream 2", kas no Krievijas stiepjas līdz Vācijai.

Pēc Krievijas runasvīra Dmitrija Peskova teiktā, gāzes vadu bojājumi ir liela problēma Krievijai.

"Abas "Nord Stream" līnijas ir piepildītas ar gāzi, visas sistēmas ir gatavas sūknēšanai, un šī gāze ir ļoti dārga," skaidroja Kremļa pārstāvis, uzsverot, ka puse šīs gāzes bija rezervēta Krievijas Federācijas iekšējām vajadzībām.

"Šī gāze maksā daudz naudas, un tagad šī gāze izplūst gaisā," sacīja Peskovs.

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka gāzesvadu sistēmā "Nord Stream" šonedēļ konstatētas četras noplūdes. Divas noplūdes konstatētas Zviedrijas pusē un divas noplūdes Dānijas pusē.

Pastāv aizdomas, ka noplūdes tīši izraisījusi Krievija, ko Kremlis ir noraidījis.

Eiropas Savienība un NATO uzskata, ka noplūdes, visticamāk, ir sabotāža. NATO solījusi apņēmīgu atbildi uz jebkuriem uzbrukumiem NATO kritiskajai infrastruktūrai.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu