Žurnālists atklāj, ka Putins maksājis līdz 2 miljoniem eiro gadā Aināram Šleseram (37)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Partijas "Latvija pirmajā vietā" valdes priekšsēdētājs Ainārs Šlesers.
Partijas "Latvija pirmajā vietā" valdes priekšsēdētājs Ainārs Šlesers. Foto: Zane Bitere/LETA

Krievijas prezidents Vladimirs Putins vairākiem rietumvalstu politiķiem ir maksājis no 1,5 līdz diviem miljoniem eiro gadā. To starpā ir arī Saeimas deputāta amata kandidāts Ainārs Šlesers (LPV), intervijā "Youtube" kanālā "Solodnikov" sacīja laikraksta "Novaja Gazeta" redaktors Dmitrijs Muratovs.

"Kad Krievijas prezidents Vladmirs Putins smejas par rietumu vērtībām, es saprotu, kāpēc viņš to dara. Viņš zina šo vērtību cenu. Viņa labā strādā vairāki rietumvalstu politiķi," saka Muratovs, papildinot, ka katra kara diena Ukrainā Krievijai izmaksā 500 miljonus eiro, un tieši tikpat Krievijai par energoresursiem maksā Eiropa.

Pēc Muratova teiktā, Krievijas valsts uzņēmumā "Rosneft" ar Putina ziņu darbā ir pieņemti ietekmīgi rietumu pasaules politiķi. Starp šiem politiķiem viņš nosauca Austrijas bijušo ārlietu ministri Karinu Knaislu, pie kuras Putins pat bijis kāzās, bijušo Somijas premjerministru Esko Tapani Aho, bijušo Austrijas kancleru Volfgangu Šiselu, kā arī bijušo Latvijas satiksmes ministru Šleseru.

Informācija par Šlesera iespējamo saitību ar Krieviju parādījās jau šā gada februārī, kad, pētot Krievijas publisko akciju sabiedrību saistību ar ārvalstu politiķiem, izdevums "Novaja Gazeta" nosauca 14 personas. Viņu vidū bija arī bijušais Latvijas satiksmes ministrs Šlesers.

Komentāri (37)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu