Putins ir iedzinis sevi stūrī, pauž Pabriks (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aizsardzības ministrs Artis Pabriks.
Aizsardzības ministrs Artis Pabriks. Foto: Zane Bitere/LETA

Šobrīd Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir iedzinis sevi stūrī, un viņam arvien grūtāk būs panākt jebkādu vienošanos ar jebko demokrātiskajā pasaulē, pauda Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).

Pēc viņa domām, Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska paziņojums, ka Ukraina iesniegusi pieteikumu paātrinātai uzņemšanai NATO, ir atbilde uz tālāko eskalāciju no Krievijas puses, kas ne tikai organizē prettiesiskos referendumus, bet arī anektējusi okupētās teritorijas.

"Mēs kā NATO vienmēr veram durvis vaļā jebkurai valstij, kura vēlas iestāties, taču šo pieteikumu rūpīgi izskatījām, un nedomāju, ka šajos apstākļos tas varētu notikt uzreiz, jo ir virkne procedūru un dalībvalstu.

Es pieļauju, ka varbūt arī ne visas valstis uzreiz gribētu šādu pieteikumu akceptēt, līdzīgi kā bija Somijas un Zviedrijas gadījumā. Jebkurā gadījumā pieteikumam NATO vajadzētu kalpot kā atturošam elementam pret krieviem un Putinu," pārliecināts Pabriks.

Viņš uzsvēra, ka Krievijai un Putinam ir jāsaprot, ka ar šādu šantāžu un agresiju nevar uzvarēt ne Ukrainu, ne arī piespiest Rietumus izmantot totalitāro režīmu.

Komentējot ASV paziņojumu par "smagām" jaunām sankcijām pret Krieviju, politiķis uzskata, ka sankcijas jāskata kopā ar militāro palīdzību Ukrainai. Viņa vērtējumā, tas ilgtermiņā nozīmē to, ka Krievijas ekonomika cietīs vēl vārāk, savukārt īstermiņā - militārā palīdzība varētu vēl vairāk drupināt novājināto Krievijas armiju. Turklāt tādā veidā ukraiņiem parādās arvien vairāk iespēju straujāk atkarot tās teritorijas, kuras Krievija ir okupējusi, pārliecināts Pabriks.

Jau vēstīts, ka Ukrainas prezidents Zelenskis piektdien paziņoja, ka Ukraina iesniedz pieteikumu paātrinātai uzņemšanai NATO.

Tāpat Zelenskis paziņoja, ka Ukraina ir gatava dialogam ar Krieviju, taču ar citu tās prezidentu.

Ar šādiem paziņojumiem Zelenskis nāca klajā īsi pēc tam, kad pēc pseidoreferendumiem Ukrainā Putins Kremlī paziņoja, ka Ukrainas Donbasa "republiku" un okupēto Hersonas un Zaporižjas apgabalu daļu iedzīvotāji uz visiem laikiem kļūst par Krievijas pilsoņiem.

Pēc šī Kremlī sarīkotā grandiozā pasākuma ASV paziņoja par "smagām" jaunām sankcijām pret Krievijas amatpersonām un valsts aizsardzības nozari, reaģējot uz četru Ukrainas apgabalu aneksiju.

Demokrātisko valstu līderi vienbalsīgi pauduši, ka neatzīst Ukrainas apgabalu nelikumīgo aneksiju.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu