Krievu MMA leģenda Jemeļjaņenko: Biju pārsteigts, kad uzzināju, ka cilvēki izvairās no iesaukšanas armijā (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Fjodors Jemeļjaņenko
Fjodors Jemeļjaņenko Foto: AP/Scanpix

Leģendārais jaukto cīņas mākslu (MMA) cīkstonis Fjodors Jemeļjaņenko sarunā ar "Championat" norādīja, ka bijis pārsteigts par līdzcilvēku izvairīšanos no iesaukšanas armijā.

Kā zināms, Krievijas noziedzīgā režīma vadītājs Vladimirs Putins 21. septembrī izsludināja "daļēju" mobilizāciju, paredzot iesaukt armijā aptuveni 300 000 personu ar iepriekšēju militāru pieredzi.

Jau iepriekš ziņots, ka Krievijas iedzīvotāji pēc mobilizācijas izsludināšanas masveidā cenšas pamest valsti. Jemeļjaņenko atzīst, ka līdzcilvēku lēmums doties prom no valsts viņu pārsteidzis.

"Man apkārtējo cilvēku lokā ir dažāds noskaņojums. Cilvēku domas atšķiras, rodas jautājumi. Bet es pats personīgi biju pārsteigts un pat viegli šokēts, kad sāku lasīt ziņas, ka mūsu cilvēki bēg no iesaukšanas armijā," sacīja Jemeļjaņenko.

Pats cīkstonis atklāja, ka mobilizācijas pavēsti vēl nav saņēmis. Tāpat pavēsti neesot saņēmuši, bet gaidot arī viņa komandas biedri.

46 gadus vecajam Jemeļjaņenko teorētiski par mobilizācijas pavēsti nebūtu jādomā, jo iesaukumam pakļautas tikai personas līdz 35 gadu vecumam. Tomēr realitāte ir atšķirīga, jo jau ir izskanējusi informācija, ka mobilizācijas pavēsti ir saņēmis gan 37 gadus vecais bijušais futbolists Dinijars Biļaļetdinovs, gan arī 49 gadus vecais bijušais boksa čempions Nikolajs Valujevs.

Jemeļjaņenko arī atklāja, ka viņš karjerai punktu joprojām nav licis un gatavojas cīņai pret Raeinu Beideru, kuram krievu cīkstonis vienreiz jau ir zaudējis 2019. gada cīņā par "Bellator" smagā svara čempiona jostu.

Fjodors Jemeļjaņenko savas MMA karjeras laikā ir izcīnījis 40 uzvaras, piedzīvojot sešus zaudējumus.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu