VIDEO Krievijas propagandisti aicina atteikties no Ziemassvētku svinībām un ziedot naudu armijai (1)

Apollo.lv
Jaunais gads Maskavā.
Jaunais gads Maskavā. Foto: FOTOGRIN/Shutterstock

Krievijas propagandisti aicina šogad atteikties no Ziemassvētku eglēm un rotājumiem, lai šo naudu novirzītu okupantu armijai, vēsta medijs "Newsweek".

Krievijas radiostacijas "Komsomoļskaja pravda" balss Sergejs Mardans aicina atcelt Ziemassvētku un Jaunā gada svinības.

"Vai mums ir vajadzīgas skaļas, svinīgas un skaistas 2023. gada svinības, pie kādām esam pieraduši? Vai arī mums būs jāiztiek?

Varbūt šo naudu varētu nosūtīt uz fronti, lai iegādātos ziemas formas tērpus un termālos tēmekļus? Varbūt nopirkt "Mavic" bezpilota dronus no Ķīnas?

Domāju, ka tā būtu labāk. Vai jums ir vajadzīga skaista, svinīga Ziemassvētku egle jūsu pilsētas galvenajā laukumā? Tā izmaksās vismaz vairākus miljonus rubļu. Vai jums ir vajadzīgi rotājumi, kas maksā vairākus desmitus miljonu rubļu? Vai jums tos vajadzēs 2022. gada decembrī?" sacīja Mardans.

Ziemassvētku dekorācijas Maskavā.
Ziemassvētku dekorācijas Maskavā. Foto: EPA/Scanpix

Atsevišķu Krievijas pilsētu mēri ir apstiprinājuši, ka netērēs pašvaldību naudu "tādai izvirtībai kā Jaunā gada svinības situācijā, kad notiek karš. Kad Krievija sūta 300 000 mobilizētu vīru karā, atraujot tos no mierīgās dzīves".

Video: Sergejs Mardans aicina krievus atteikties no Ziemassvētku svinībām un ziedot naudu mobilizētajiem

"Maigi izsakoties, šis nav laiks svinībām. Tam nav īstais laiks. Protams, Sanktpēterburga gatavojās krāšņām Jaunā gada svinībām, taču viņi to apturēja. Cilvēki saprata, ka nav īstais laiks, un pārtrauca gatavošanos," norādīja Mardans.

7. oktobrī Sanktpēterburga oficiāli atcēla tradicionālās Ziemassvētku un Jaunā gada svinības.

Pilsētas gubernators Aleksandrs Beglovs sacīja, ka "visi pieejamie līdzekļi tiks novirzīti īpašā Sanktpēterburgas kontā, kas nodrošina papildu apģērbu un aprīkojumu brīvprātīgajiem un mobilizētajiem pilsoņiem".

Pēdējās nedēļās Ukrainas armija atbrīvojusi vairākas Krievijas armijas ieņemtās pilsētas, kamēr Krievijas armijai trūkst karavīru un tā zaudē aprīkojumu.

Tomēr pirmdienas, 10. oktobra, rītā Kijivas centrs bija pakļauts raķešu apšaudei, un saņemtas ziņas par bojāgājušajiem un ievainotajiem.

Krievijas apšaudes notikušas arī vairākās citās Ukrainas pilsētās.

Masīvās raķešu apšaudes rezultātā, kurai pirmdienas rītā Krievijas karaspēks pakļāva Ukrainas pilsētas, astoņos reģionos un Kijivā postījumi nodarīti vismaz 11 svarīgiem infrastruktūras objektiem, bet daļā apgabalu pārtraukta elektropiegāde, paziņojis premjerministrs Deniss Šmihaļs.

Krievijas diktators un kara noziedznieks Vladimirs Putins apstiprinājis, ka šorīt Ukrainu apšaudījusi Krievija, ziņo britu raidorganizācija BBC.

Kremļa saimnieks videouzrunā norādīja, ka tālās darbības raķetes trāpīja pa "enerģētikas, militārajiem un sakaru objektiem".

Video: Krievijas Aizsardzības ministrija publicē video, kā krievi izšāva raķetes uz Ukrainu

Putins sola "bargu" atbildi uz jebkādiem turpmākiem "teroraktiem" Krievijas teritorijā.

Gaidāms, ka Putins šodien tiksies ar savu drošības padomi un apspriedīs nedēļas nogalē notikušo sprādzienu uz Krimas tilta.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu