FOTO un VIDEO ⟩ Nosodot nežēlīgos raķešu triecienus Ukrainas pilsētām, protestē pie Krievijas vēstniecības Rīgā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Protestā pie Krievijas vēstniecības Rīgā nosoda zvērīgo uzbrukumu Kijivai un citām Ukrainas pilsētām 10. oktobrī.
Protestā pie Krievijas vēstniecības Rīgā nosoda zvērīgo uzbrukumu Kijivai un citām Ukrainas pilsētām 10. oktobrī. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pirmdienas, 10. oktobra, rītā Krievijas īstenoja nežēlīgus un apjomīgus raķešu triecienus Ukrainas pilsētām. Protestējot pret okupantu karaspēka zvērībām un pieminot triecienos bojāgājušos cilvēkus, pie Krievijas vēstniecības Rīgā pulcējās cilvēku grupa, novēroja portāls "Apollo.lv". 

Pie Krievijas vēstniecības sanākuši vairāki desmiti cilvēku, daudzi no viņiem ir paņēmuši līdzi Ukrainas karogus, tika dziedāta arī Ukrainas himna un izkliegti dažādi saukļi.

Foto: Protestā pie Krievijas vēstniecības Rīgā nosoda zvērīgo uzbrukumu Kijivai un citām Ukrainas pilsētām 10. oktobrī

Notiekošo protestu uzrauga arī Valsts policija. 

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka pirmdien, 10. oktobrī,  Krievijas bruņoto spēku vērienīgajā raķešu triecienā nogalināti vismaz desmit cilvēki un vēl aptuveni 60 ievainoti. Par to nacionālā telemaratona ēterā pavēstīja Nacionālās policijas preses sekretāre Marjana Reva.

Video: Protestā pie Krievijas vēstniecības Rīgā nosoda zvērīgo uzbrukumu Kijivai un citām Ukrainas pilsētām 10. oktobrī

"Ja mēs runājam par visu Ukrainu, tad līdzās Kijivai fiksēti trāpījumi vēl valsts 14 reģionos. Kopumā atbilstoši situācijai uz šo brīdi mēs varam runāt par desmit nogalinātu un sešiem desmitiem ievainotu cilvēku Krievijas raķešu trāpījumu rezultātā visā Ukrainā," sacīja Reva.

Triecienu vietās strādā policisti, kas palīdz cilvēkiem un fiksē visas Krievijas noziegumu sekas. Tiesībsargājošo struktūru pārstāvji dara visu, lai maksimāli nodrošinātu cilvēku drošību.

Šā rīta notikumi vēlreiz apstiprināja, ka Krievija tiešām ir valsts terorists, uzsvēra policijas pārstāve.

"Jo visi šie masveida uzbrukumi bija vērsti pret mierīgajiem iedzīvotājiem, pret kritiskās infrastruktūras objektiem. Dažās apdzīvotajās vietās nav elektroapgādes. Mēs redzam, ka Krievija pat šādā smagā aukstā periodā dara visu, lai sagrautu Ukrainas mierīgo iedzīvotāju dzīvi," rezumēja Reva.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins jau atzinis, ka ir veikts trieciens Ukrainas pilsētām un kritiskās infrastruktūras objektiem.

Viņš draudēja ar jauniem triecieniem, faktiski atzīstot, ka šā rīta Ukrainas pilsētu terors saistīts ar Krimas tilta spridzināšanu, norāda Ukrainas tīmekļa medijs "Unian".

Zināms, ka Ukrainai uzbrukts ar augstas precizitātes raķetēm. Raķetes "Х101" un "Х555" izšautas no stratēģiskajiem bumbvedējiem no Kaspijas jūras reģiona. Uzbrukumā pielietotas raķetes "Kaļibr", kas izšautas no Melnās jūras, "Iskander", "S-300" un "Tornado".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu