Krievija veic slepenu aptauju par to, vai pilsoņi būtu gatavi aizstāvēt okupēto Krimu (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Krievijas režīms pēc Kerčas tilta saspridzināšanas zaudējis ilūzijas par mieru un stabilitāti okupētajā Krimā un jau veic slepenu aptauju par to, kā pilsoņi izturēsies pret pussalas zaudēšanu un vai ir gatavi to aizstāvēt, vēsta Ukrainas tīmekļa vietne "Nacionālās pretošanās centrs" ("Sprotyv"), ko izveidojusi Ukrainas Aizsardzības ministrija.

"Krievijas valsts organizācijas, kas Krievijā "pēta" sabiedrības viedokli, saņēma steidzamu uzdevumu veikt aptauju par Krimas atgriešanos Ukrainas kontrolē. Uz Kerčas tilta sprādziena fona, kas iedragāja ilūziju par mieru un stabilitāti pussalā, un pēc Ukrainas Bruņoto spēku panākumiem Kremlis nolēma steidzami izpētīt savu pilsoņu attieksmi pret sakāvi kaujā par pussalu. Slēgtā pētījuma datiem jābūt gataviem oktobra gaitā," teikts ziņojumā.

Aptaujā viens no svarīgākajiem bijis jautājums - vai krievi ir gatavi karot ar Ukrainu, gadījumā ja tiek zaudēta kontrole pār Krimu.

Maskava ir satraukta par vietējās pagrīdes pretošanos.

Atbilstoši provizoriskajiem datiem Krimas vietējie iedzīvotāji nav apmierināti ar izsludināto mobilizāciju un nav gatavi karot.

Pagaidām nav zināms, vai Krievija pētījuma rezultātus izmantos publiski.

"Ja tas notiks, tad galvenā šādas publikācijas tēze būs, ka "krievu tauta ir gatava cīnīties par Krimu"," prognozē "Sprotyv".

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu