Kopš dzimšanas nedzirdīga meitene piepilda sapni kļūt par dziedātāju un debitē vietnē "TikTok" (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Volodymyr TVERDOKHLIB/ Shutterstock

"Esmu nedzirdīga un vienmēr esmu gribējusi būt rokzvaigzne un dziedātāja," portālam "Insider" saka amerikāniete Andžulija Simone. Viņas mamma atceras, ka Andžulija vispirms sākusi dziedāt, tikai pēc tam – runāt. Jā, Andžulija runā – un daudz. To var redzēt viņas "TikTok" profilā, kur viņa skaidro saviem faniem, ko nozīmē būt nedzirdīgai dziedātājai.

Andžulija piedzima jau par 75% nedzirdīga. Viņas mamma saprata, ka kaut kas nav īsti labi, tad, kad meitenītei bija trīs gadi un viņa nerunāja, tikai atkārtoja mammas teikto. Andžulijai tika diagnosticēta eholālija – neapzināta vārdu un frāžu atkārtošana, neizprotot to nozīmi. Tā kā ģimene nebija no turīgajām, pirmo dzirdes aparātu Andžulija saņēma tikai septiņu gadu vecumā.

Andžulija stāsta: "Cilvēki domā, ka dzirdes aparāti ir kā brilles: jūs tās uzliekat un visu redzat tieši tā, kā redz citi cilvēki. Tā tas nav. Ir sajūta, it kā ausī būtu megafons, viss skan metāliski. Jūs varat dzirdēt, bet tas nešķiet pareizi — vismaz man tā nebija. Tāpēc es pārstāju valkāt dzirdes aparātus, un lielāko dzīves daļu es tos neesmu valkājusi."

Andžulija uzsver, ka viņu nevajag žēlot. Viņa saka – nejūtoties tā, it kā viņai kaut kā pietrūktu:

"Šāda esmu piedzimusi. Nedomāju, ka manī kaut kas būtu jālabo."

Andžulija skaņas uztver caur vibrācijām. Viņa skaidro, ka viņas smadzenes iemācījušās apstrādāt informāciju, automātiski prognozējot, ko cilvēki varētu teikt. Andžulija lasa no lūpām, un, zinot, kā tiek strukturēti teikumi, viņas smadzenes laikā spēj izdomāt, kāds varētu būt nākamais vārds, ko kāds varētu pateikt, lai gan, protams, tas ne vienmēr ir pareizi. Katrā ziņā vibrācijas ir galvenais veids, kā Andžulija uztver skaņas.

Vibrācijas ir arī galvenais, kāpēc Andžulija spēj dziedāt. Tas ne vienmēr bijis viegli. Kaut arī Andžulijas instinkts vienmēr bijis dziedāt, skolā viņa korī nav pieņemta, jo pēc noklausīšanās viņai pateikts, ka viņas balss skan pārāk skaļi.

Andžulija nepadevās un sāka trenēties dziedāt pati. Savā pagrabstāva guļamistabā, uzlikusi austiņas, lai varētu sajust mūzikas vibrācijas, viņa vienkārši dziedāja pāri dziesmām. Andžulija stāsta: "Es nedzirdēju savu balsi. Tā vietā es koncentrējos uz savas balss augstuma un vibrāciju saskaņošanu ar mūzikas vibrācijām. Kamēr es jutu šos īpašos signālus, zināju, ka rīkojos pareizi.

Tā es praktizēju stundām ilgi, turoties pie dziedāšanas un atsakoties padoties."

Kad šī gada septembrī Andžulija "TikTok" ievietoja pirmo video, kurā dzied, viņa saņēma atzinības vētru. Andžulija, kura līdz šim vietnē "TikTok" publicējusi skaistus foto kā pin-up modele, izrādās, spēj arī dziedāt, un viņas balss ir brīnišķīga. Daudzi viņas fani teikuši: cik žēl, ka viņa pati nevar dzirdēt, cik skaista ir viņas balss.

@anjulisymone Please be kind. 🥲 They deleted it the first time I uploaded. 💔 #deafsinger #deafvocalist #soulsinger #pinupmodel #blackpinup #blackpinupmodel #blackpinupcommunity #singersoftiktok #ettajames #songcover #oldsongcover ♬ original sound - Anjuli 🥀

"Nevienam nav jāskumst par mani, jo es joprojām piedzīvoju savu dziedāšanu. Iespējams, tas nav tā, kā to dzirdat jūs, bet es jūtu, kad mūzika ir skaista, un es varu just arī, kad tā skan briesmīgi. Nevajag mani žēlot – es spēju izbaudīt mūziku."

Andžulija saka: "Mēs visi uztveram lietas atšķirīgi, un, ja vairāk cilvēku to saprastu un pieņemtu, pasaule varētu kļūt daudz labāka un laipnāka vieta. Es nevaru iedomāties, ka visi dzirdīgie dzird lietas tieši tāpat, kā es. Bet tā vietā, lai skatītos uz mani kā uz nedzirdīgu, lūdzu, ziniet, ka es vienkārši dzirdu savādāk – un tas mani neattur klausīties mūziku un dziedāt. Man nekā netrūkst, es izbaudu visu."

@anjulisymone Replying to @micxj15 ♬ original sound - Anjuli 🥀
Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu