IDB: Informācija par robežsargu iespējamo vardarbīgu rīcību pret migrantiem tiek vērtēta kopš maija (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Iekšējās drošības birojs (IDB) jau kopš maija vērtē informāciju par robežsargu iespējamo vardarbīgu rīcību pret migrantiem.

IDB apstiprināja, ka veic pārbaudi par Valsts robežsardzes amatpersonu rīcības likumības izvērtēšanu realizējot robežas apsardzības funkcijas.

Pārbaudīta tiek arī publiski pieejamā informācija, kā arī no dažādiem avotiem, tostarp cilvēktiesību aizstāvjiem, saņemtā informācija par iespējami vardarbīgu rīcību pret migrantiem.

Pārbaudes laiku ietekmē ziņas, kas aizvien tiek saņemtas, tās rūpīgi jāpārbauda un jāizvērtē. Ņemot vērā to, ka pārbaude šobrīd vēl tiek turpināta, plašāku informāciju IDB nevarot sniegt.

Starptautiskā nevalstiskā organizācija "Amnesty International" šogad jau vairākkārt kritizējusi Latvijas varasiestādes. Jūlijā "Amnesty International" izplatītajā ziņojumā pausts, ka Latvija ir slikti izturējusies un pat spīdzinājusi no Baltkrievijas nākošos migrantus, vairākus mēnešus turot viņus mežā.

Toreiz tiesībsargs Juris Jansons paziņoja, ka organizācijas pārmetumi ir melīgi. Valsts robežsardzes (VRS) priekšnieks Guntis Pujāts savukārt norādīja, ka šādi pārmetumi Latvijai par sliktu izturēšanos pret migrantiem ir balstīti uz vienas puses apgalvojumiem bez pierādījumiem.

Arī šonedēļ "Amnesty International" mājaslapā ievietotajā paziņojumā apgalvots, ka Latvijas varasiestādes ir vardarbīgi atgrūdušas bēgļus un migrantus pie valsts robežas ar Baltkrieviju, pieļaujot "daudzus smagus cilvēktiesību pārkāpumus, tostarp slepenu aizturēšanu un pat spīdzināšanu".

Iekšlietu ministrija (IeM) un Valsts robežsardze paziņojusi, ka šādi apgalvojumi ir absurdi.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu