VIDEO un AUDIO Lietuvas futbola kaislības, cīņa ar mafiju un politiskais šovs

Čempionu brokastis #46
Raimonds Ozoliņš
, TVNET | KLIK Sports žurnālists
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

TVNET grupas sporta podkāstā "Čempionu brokastis" viesojās Latvijas "Optibet" futbola virslīgas un RFS komandas komunikāciju vadītājs Pauļus Jakelis (Paulius Jakelis). Varētu teikt, ka par 49% viņš ir latvietis un par 51% lietuvietis. Futbola vidē viņš ir cilvēks orķestris jeb universālais kareivis - visos sīkumos zina, kā organizēt un atspoguļot spēles. Ar vienu kāju viņš ir Latvijas, ar otru kāju Lietuvas futbolā.

Sarunas pirmajā daļā apspriedām Latvijas, otrajā daļā Lietuvas futbola aktualitātes. "Optibet" virslīgas sezona strauji tuvojas beigām, taču nesen Latvijas čempionāta mājaslapa piedzīvoja lielas pārmaiņas - gan vizuālas, gan tehniskas. Darba procesā tika piesaistīts mākslinieks Zorans Lučičs, kurš ir strādājis ar Anglijas premjerlīgas klubiem un daudziem citiem pasaulē pazīstamiem zīmoliem. 

"Viņš strādā tikai ar tiem projektiem, kas viņam šķiet interesanti. Tur nav runas par naudu. Noteicošais ir tas, vai viņam tas patīk. Mēs viņam devām pilnīgu rīcības brīvību. Strādājot ar tādiem māksliniekiem, nevar viņam likt darīt tā vai savādāk," pastāstīja Jakelis, kurš lielu daļu bērnības pavadīja Latvijā, ātri apgūstot latviešu valodu. 

RFS komanda šosezon debitē UEFA Konferences līgas grupu turnīrā, kas ir liels slogs ne tikai treneriem un futbolistiem, bet arī kluba darbiniekiem. Pauļus no pretinieku klubu pārstāvjiem epastu sarakstēs saņēmis izbrīna pilnus jautājumus - cik departamentos tu strādā? Dalību uz Eiropas futbola skatuves nevar salīdzināt ar spēlēšanu Latvijas čempionātā.

Pauļus pagājušajā nedēļā bija Kauņā, kur apmeklēja Lietuvas kausa izcīņas finālspēli, kurā Viļņas "Žalgiris" ar 2:1 papildlaikā pieveica Kauņas "Hegelmann". Ar grandiozu šovu un koncertprogrammu pēc renovācijas tika atklāts Stepona Darjus un Staša Girēna vārdā nosauktais stadions ar aptuveni 15 000 skatītāju ietilpību. Stadiona renovācija izmaksājusi vairāk nekā 40 miljonus eiro.

Kaut arī pasākums bija noorganizēts iespaidīgi, netrūka visādu ķibeļu - piemēram, atjaunotā stadiona tualetēs nebija gaismu. Pasākuma rīkotāji ar necieņu izturējās pret futbolu un tā līdzjutējiem. Kāda sieviete tribīnēs pauda lielu sašutumu, ka pasākums ietver arī futbola spēli, nevis tikai koncertprogrammu. Pauļus atzina, ka bijusi sajūta, ka tas ir politisks šovs Kauņas mēram priekšvēlēšanu laikā...

Mūsu kaimiņvalsts futbolā intrigu netrūkst. Seims jeb vietējais parlaments šoruden draudēja pārņemt Lietuvas Futbola federācijas vadību, jo organizācijai jau gadiem ilgi ir saikne ar noziedzīgajiem grupējumiem. Tas varēja novest pie Lietuvas izslēgšanas no visām starptautiskajām sacensībām, kā arī palikšanas bez UEFA un FIFA dotācijām, kas nozīmētu miljoniem eiro lielus zaudējumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu