Kāpēc kaķiem ir bail no gurķiem? (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Nata.dobrovolskaya/shutterstock

Internetā arvien vairāk tiek publicēti video, kuros redzami kaķi, kas lec gaisā vai bēg no gurķiem. Un, lai gan šie video lielākoties ir uzjautrinoši, dzīvnieku eksperti saka, ka šādas ākstības ilgtermiņā var kaitēt jūsu kaķim un jūsu attiecībām ar viņu, vēsta "Insider".

Sociālo tīklu vietnēs jau gadiem izplatās dažādi video, kuros redzami kaķi, kuri nobiedēti ar gurķi. Jāpiebilst, ka video ir skatīti miljoniem reižu. Mīluļu saimnieki kaķiem aiz muguras novieto gurķi, un kaķis, tikko to ieraudzījis, nobīstas, salecas un skrien prom.

"Kaķi ir piesardzīgi radījumi, un daudzi kaķi bieži reaģē, lecot, skrienot vai trakojot, nevis izpētot," saka veterinārārste Amanda Takiguči.

Biežākais izskaidrojums tieši šādai reakcijai ir tāds, ka kaķi vienkārši izbiedē tas, ka aiz viņa atrodas priekšmets, kas pirms tam tur nav bijis. Kaķu uzvedības konsultants Džoijs Lusvardi saka, ka citiem dzīvniekiem, visticamāk, būtu līdzīga reakcija.

"Ja jūs meklējat kaut ko savā ledusskapī un, kad pagriežaties, aiz jums uz zemes atrodas kaste, kuras iepriekš nebija, jūs, iespējams, būsit pārsteigts un apmulsis. Pati kaste, iespējams, nav biedējoša, taču tas nav dabiski," viņš saka.

Eksperti arī norāda, ka kaķu šokēšanai nevajadzētu sagādāt prieku, lai arī cik amizanta būtu viņu reakcija. Turklāt kaķiem var rasties bailes un neuzticēšanās jums un pat citiem cilvēkiem, kas negatīvi ietekmē saikni starp dzīvnieku un tā saimnieku. Stresā esošie kaķi var būt pat vairāk pakļauti dažādām slimībām, piemēram, urīnceļu slimībām.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu