Daugavpils dome nekomentēs VP piekļūšanas liegumu abiem padomju pieminekļiem pilsētā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nojaucamais piemineklis Otrā pasaules kara padomju karavīriem Slavas skvērā Daugavpilī
Nojaucamais piemineklis Otrā pasaules kara padomju karavīriem Slavas skvērā Daugavpilī Foto: Jānis Škapars/TVNET

Daugavpils dome nekomentēs Valsts policijas (VP) ceturtdien izplatīto paziņojumu par satiksmes ierobežojumiem Daugavpilī, aģentūru LETA informēja pašvaldības pārstāve Nataļja Ivanova.

27. oktobrī oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" papildu laidienā publicēts Valsts policijas lēmums par piekļūšanas liegumu pieminekļiem Daugavpilī, 18.novembra ielā un Slavas skvērā Tautas ielā un tiem piegulošajai teritorijai. Piekļuve pieminekļiem liegta svētdien, 30. oktobrī, un pirmdien, 31. oktobrī.

No svētdienas, 30. oktobra, plkst. 22 līdz pirmdienai, 31. oktobrim, plkst. 9 tiks pārtraukta personu iekļūšana 18. novembra ielā, Daugavpilī, kur atrodas piemineklis Sarkanās armijas 360. strēlnieku divīzijas karavīriem, un Slavas skvērā Tautas ielā, kur atrodas piemineklis padomju armijas karavīriem un tām piegulošajās teritorijās Daugavpilī no Jelgavas ielas līdz Grodņas ielai.

No svētdienas, 30. oktobra, plkst. 22 līdz pirmdienai, 31. oktobrim, plkst. 9 aizliegta transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšana Daugavpilī, Tautas ielā, no Grodņas ielas līdz Jelgavas ielai, un Grodņas ielā no 18. novembra ielas līdz Tautas ielai, kā arī Jelgavas ielā no Tautas ielas līdz 18. novembra ielai.

Lēmums par teritorijas slēgšanu ir nepieciešams, lai sasniegtu tiesisku mērķi - ar ātru un efektīvu mehānismu tūlītēji novērst sabiedrības drošības, personu dzīvības, veselības un mantas aizsardzības apdraudējumu, kas rada vai ar lielu ticamību var radīt būtisku kaitējumu sabiedrības drošības interesēm, un nepieļaut iespējamas provokācijas un saasinājumus, kā arī maksimāli novērst likumpārkāpumus, teikts lēmuma pamatojumā.

Kā jau ziņots, Latvijas Republikas Saeima 16. jūnijā pieņēma likumu "Par padomju un nacistisko režīmu slavinošu objektu eksponēšanas aizliegumu un to demontāžu Latvijas Republikas teritorijā". Minēto objektu demontāžu pašvaldībām jāīsteno ne vēlāk kā līdz šī gada 15. novembrim.

Abi pieminekļi iekļauti Ministru kabineta noteikumu "Latvijas Republikas teritorijā esošo demontējamo padomju un nacistisko režīmu slavinošo objektu saraksts" pielikumā ar kārtas numuru Nr. 59. un Nr. 60.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu