Levits nesteidz nosaukt Ministru prezidenta kandidātu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts prezdients Egils Levits.
Valsts prezdients Egils Levits. Foto: Dāvis Doršs/Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Egils Levits plāno Ministru prezidenta kandidātu nosaukt tikai tad, kad valdības deklarācijas projektā būs pietiekami skaidri iezīmējušies veicamie punkti un "būsim droši, ka šī valdība ir apņēmusies izdarīt ko jēdzīgu," piektdien, 28. oktobrī, augsta līmeņa ekspertu konferencē "Latvijas valsts attīstības stūrakmeņi" sacīja Levits.

Vienlaikus Valsts prezidents norādīja, ka vēlēsies redzēt ne tikai koalīcijas partiju memorandu, bet arī jaunās valdības deklarācijas projektu.

Levits uzsvēra, ka, veidojot jauno valdību, jāmeklē kopsaucējs, kā tuvākajos gados strādāt. "Valdības deklarācijas projektā būtu jābūt saturam, kā nākamajos četros gados strādāt, vienlaikus ar skatu uz nākamajiem 10 gadiem," teica Levits. Valdībai turpmākos četrus gadus jāstrādā, nodrošinot mērķtiecību un kontinuitāti.

Konferencē Valsts prezidents norādīja, ka ir vairākas jomas, par kurām jābūt nopietniem punktiem deklarācijā, tostarp valsts drošība un ārpolitika, nacionālā identitāte, tostarp arī latviešu valoda, Latvijas konkurētspēja. Levits minēja arī digitalizācijas attīstību, vispārējās izglītības uzlabošanu, kā arī augstākās izglītības un zinātnes veicināšanu. Tāpat būtiska ir kvalificēta darba spēka piesaiste, demogrāfijas jautājumi un valsts pārvaldība.

Jau ziņots, ka konferences mērķis ir iezīmēt Latvijas ilgtermiņa attīstības perspektīvu, identificējot iespējamos attīstības scenārijus globālo tendenču kontekstā, kā arī noteikt vidēja termiņa mērķus un konkrēti veicamos uzdevumus to sasniegšanai.

Pēc konferences tiks izstrādāts dokuments ar snieguma rādītājiem un konkrētiem uzstādījumiem katrā tematiskajā blokā. Dokuments tiks iesniegts Valsts prezidenta kancelejai un 14. Saeimā ievēlētajiem politiskajiem spēkiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu