Iedzīvotājs šokēts par Ložmetējkalna teritorijā redzēto (20)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Kadrs no "Bez tabu" video

Iedzīvotājs Vents šokēts par Ložmetējkalna teritorijā redzēto, ziņo raidījums "Bez tabu".

Kamēr sieva Ložmetējkalna apkaimes tīrelī lasījusi dzērvenes, Vents devies sēņu izlūkos, kad piepeši nācās konstatēt vandalisma aktu. "Piebraucu un skatos, ka šie divi akmeņi nokrāsoti Ukrainas karoga krāsās."

Foto: Kadrs no "Bez Tabu"

Tālu no acīm, netālu no Ložmetējkalna, izvietoti divi piemiņas akmeņi – viens 8.Valmieras pulkam, bet otrs – 7.Bauskas pulkam. Ja no pirmā acu uzmetiena šķiet, ka akmeņiem nekas nekaiš, proti, tie nav apķēzīti, tad, rūpīgi ieskatoties, var redzēt, ka akmens robusto virsmu klāj zilgans tonis. Žurnālisti uz zemes arī atrod nopilējušu krāsu – zilu un dzeltenu.

"Es biju vienkārši šokā. Es biju ļoti lielā šokā. Es domāju, kā tas var būt, ka kaut kur meža vidū, pilnīgi tālu no apdzīvotām vietām, mūsu tautai nozīmīgā vietā, svētā vietā kaut kas šāds izdarīts, sakrāsots," saka Vents.

Raidījums vēlāk atklāja, ka latviešu strēlniekiem un Ziemassvētku kaujām veltītie piemiņas akmeņi apķēzīti krietni pirms to pamanījis Vents. Noziedzīgais nodarījums paveikts augustā.

Foto: "Bez tabu"

"Tālāk jau attiecīgi plānojām darbības savest kārtībā šos objektus un nodevām informāciju policijai ar cerību atrast, protams, arī vainīgos," saka "Latvijas valsts meži" Zemgales reģiona meža apsaimniekošanas plānošanas vadītājs Jānis Zitāns.

Apkrāsoti ne tikai piemiņas akmeņi, bet arī vēl viens piemineklis, vairākas norādes un informatīvās zīmes.

Foto: Kadrs no "Bez tabu" video

4.oktobrī par postažu Ložemetējkalna teritorijā ierosināts kriminālprocess par noziedzīgu nodarījumu pret īpašumu, apstiprina Valsts policijas pārstāve Ilze Jurēvica, piebilstot, ka šobrīd notiek izmeklēšana.

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu