Kols: JV piedāvātais proporcionalitātes princips amatu sadalījumā šķiet samērīgs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!" - "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" pārstāvji - Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols un kultūras ministrs Nauris Puntulis tikšanās laikā ar "Jaunā vienotība" pārstāvjiem, kurā pārrunās valdības prioritātes un darāmos darbus 14. Saeimā.
"Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!" - "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" pārstāvji - Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols un kultūras ministrs Nauris Puntulis tikšanās laikā ar "Jaunā vienotība" pārstāvjiem, kurā pārrunās valdības prioritātes un darāmos darbus 14. Saeimā. Foto: Evija Trifanova/LETA

"Jaunās vienotības" (JV) piedāvātais proporcionalitātes princips amatu sadalījumā jaunajā valdošajā koalīcijā šķiet samērīgs, šādu viedokli šorīt LTV "Rīta panorāmā" pauda "Nacionālās apvienības" (NA) politiķis Rihards Kols.

Taujāts, kādas ir NA vēlmes amatu sadalē, Kols atteicās runāt un "atkārtoja mantru", ka joprojām ir spēkā NA valdes lēmums runāt vien par koalīcijas sastāvu un darāmajiem darbiem.

NA politiķis gan piekrita, ka viņa pārstāvētā partija gribētu saglabāt kontroli pašlaik jau vadītajās trīs ministrijas, vienlaikus atzīstot, ka "viss ir sarunu objekts".

Kols atbalstītu arī 13.Saeimas priekšsēdētājas Ināras Mūrnieces (NA) nonākšanu kādas spēka ministrijas vadībā. Savukārt taujāts, vai NA atbalstīs Edvarda Smiltēna (AS) ievēlēšanu par Saeimas priekšsēdētāju, Kols atteica: "Ja tāda ir vienošanās, Smiltēns būs 14.Saeimas spīkers."

Runājot par sarunu gaitu, Kols pieļāva, ka trīs partiju sadarbības memorandu varētu parakstīt arī šodien, jo JV un "Apvienotajam sarakstam" palicis vien viens neatrisināts jautājums - par jaunas Enerģētikas ministrijas izveidi. NA konceptuāli redz pamatu nepieciešamībai izveidot šādu ministriju.

Pēc Kola vārdiem, NA kopumā par sadarbības memorandu nav domstarpību ar JV, bet lielāks darbs būs pie valdības deklarācijas izveides, taču arī tur viņš neredz nepārvaramas grūtības.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu