Zinātnieki atklājuši, ka murgus var mazināt ar vienu klavieru akordu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Shutter_o/shutterstock

Izmantojot dažādas metodes, lai manipulētu ar cilvēku emocijām, var būt iespējams samazināt murgus, kas daudzus cilvēkus nomoka naktīs, vēsta portāls "Science Alert".

Pētījums, kas tika veikts ar 36 pacientiem, kuri regulāri naktīs murgo, liecina, ka divu vienkāršu terapiju kombinācija samazināja viņu slikto sapņu biežumu.

Viena no metodēm ir terapija, kurā pacienti pārraksta savus mokošākos un biežāk redzētos murgus, lai izveidotu tiem laimīgas beigas. Pēc tam viņi "mēģina" stāstīt sev šo pārrakstīto stāstu.

Pētījumā atklāts, ka šī metode var samazināt murgu biežumu, taču ārstēšana nav efektīva visiem pacientiem.

Otrā metode ir skaņu atskaņošana, ko zinātnieki atklāja jau 2010. gadā. Pēc tam, kad pētījumā dalībnieki divas nedēļas bija aizpildījuši sapņu dienasgrāmatu, visi brīvprātīgie saņēma skaņas terapiju, radot saikni starp viņu murgu pozitīvo versiju un skaņu.

Ik pēc 10 sekundēm cilvēkiem miega laikā tika atskaņots klavieru akords C69.

Pētījumā iesaistītie cilvēki tika sadalīti divās grupās, kā rezultātā tika noskaidrots, ka pirmajā grupā iesaistītajiem cilvēkiem vidēji 2,58 reizes nedēļā rādījās murgi un pēc pētījuma beigām vien 1,02 reizes nedēļā, savukārt otrajā grupā vidēji 2,94 reizes nedēļā pieredzēja murgus un pēc pētījuma tikai 0,19 reizes. Tika ziņots arī par laimīgu sapņu pieaugumu.

"Pastāv saistība starp sapņos piedzīvoto emociju veidiem un mūsu emocionālo labsajūtu," sacīja Ženēvas Universitātes slimnīcas psihiatrs Lampross Perogamvross.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu