Levits premjera kandidātu nosauks, kad būs pietiekams progress valdības deklarācijas veidošanā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts prezidents Egils Levits.
Valsts prezidents Egils Levits. Foto: Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Egils Levits Ministru prezidenta kandidātu nosauks, kad būs panākts pietiekams progress valdības deklarācijas veidošanā, pirmdien pēc tikšanās ar "Jaunās vienotības" (JV) līderi, Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) atklāja Valsts prezidents Levits.

Satversmē noteikts, ka Ministru kabinetu sastāda persona, kuru uz to aicina Valsts prezidents. Nākamajai valdībai būs arī jāsaņem Saeimas uzticība.

Levits norādīja, ka Kariņš turpinās vadīt koalīcijas veidošanas procesu, kurā vēl jāveic četri soļi,

tajā skaitā, gaidāma sadarbības memoranda noslēgšana un attiecīgais dokuments vērtējams kā solīds pamats nākamās koalīcijas izveidošanai. Tālākas sarunas par to JV, "Apvienotajam sarakstam" (AS) un Nacionālajai apvienībai (NA) paredzētas trešdien, 2. novembrī.

Nākamā soļa jautājums ir par valdības struktūru, kurā ir jāatspoguļo risinājums jaunajām problēmām, un JV šajā kontekstā piedāvā Enerģētikas, vides un klimata ministrijas izveidošanu. Levits cer, ka šī ministrija tiks izveidota.

Trešais jautājums ir par personālijām, kuri būs atbildīgie ministri, un pēc tam sāksies ceturtais jeb "lielākais un smagākais darbs" pie valdības deklarācijas izveidošanas, atzīmēja Valsts prezidents.

Levits atgādināja, ka pašreizējās valdības deklarācijā ir 247 punkti un līdzīgi arī šoreiz būs jāiegulda daudz darba, lai panāktu vienošanos par paveicamajām lietām. Kad būs redzams, ka darbs pie valdības deklarācijas veidošanas "lielā mērā iet uz priekšu", tad Valsts prezidents aicinās jeb nosauks Ministru prezidenta kandidātu valdības sastādīšanai.

Kā ziņots, koalīciju iecerēts veidot trīs politiskajiem spēkiem - JV, AS un NA.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu