Savainojuma dēļ Rodions Kurucs nevarēs spēlēt aptuveni mēnesi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Rodions Kurucs
Latvijas basketbolists Rodions Kurucs Foto: Elizabete Ronija Dreimane/TVNET

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs kreisās kājas muskuļa plīsuma dēļ laukumā nevarēs doties apmēram četras nedēļas un, visdrīzāk, nevarēs palīdzēt Latvijas valstsvienībai gaidāmajos Pasaules kausa kvalifikācijas mačos, aģentūrai LETA atklāja spēlētāja aģents Artūrs Kalnītis

Trešdien Kuruca pārstāvētā Seviljas "Real Betis" paziņoja, ka Latvijas basketbolists iedzīvojies kreisās kājas augšstilba muskuļa plīsumā. Viņš guva savainojumu svētdien, kad Seviljas vienība viesos kapitulēja Malagas "Unicaja" komandai.

Kurucs bija iekļauts Latvijas izlases paplašinātajā kandidātu sarakstā 2023.gada Pasaules kausa kvalifikācijas novembra spēlēm, taču paredzams, ka gūtā savainojuma dēļ viņš nevarēs palīdzēt Latvijas izlasei.

"Šaubos, ka viņš varēs palīdzēt izlasei, jo parasti līdzīgas traumas prasa ne mazāk kā četras nedēļas laika, lai atveseļotos. Es par to vēl neesmu saņēmis informāciju no kluba, bet šobrīd domāju, ka viņš nespēlēs," teica Kalnītis.

Latvijas basketbola izlase novembrī aizvadīs divus mačus 2023.gada Pasaules kausa kvalifikācijā, 11.datumā viesojoties pie Grieķijas un trīs dienas vēlāk savā laukumā uzņemot Lielbritāniju. Jau novembra logā latvieši var izcīnīt ceļazīmi uz finālturnīru.

Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra I grupā pēc sešām spēļu kārtām Latvijas valstsvienība ar piecām uzvarām ieņem pirmo vietu. Seko Grieķijas (4-2), Beļģijas (3-3), Serbijas (3-3), Turcijas (2-4) un Lielbritānijas (1-5) komandas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu