Kāpēc trešdien kritās "Bitcoin" cena?

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: TY Lim/shutterstock.com

Kriptovalūtas "Bitcoin" cena trešdien kritās pēc kriptovalūtu biržas "Binance" atteikšanās no konkurējošās biržas FTX pārņemšanas.

"Binance" otrdien bija paziņojusi, ka plāno pārņemt kriptovalūtu biržu FTX, bet trešdien paziņoja par atteikšanos no šī plāna. Pēc jaunā "Binance" paziņojuma "Bitcoin" cena saruka līdz 16 148 ASV dolāriem, kas ir zemākais līmenis kopš 2020.gada.

"Bitcoin" cena pirms tam trešdien bija kritusies līdz 16 941 dolāram pēc ziņām par FTX likviditātes problēmām. Samazinājās arī "Ether" un citu kriptovalūtu cenas.

Kriptovalūtu cenu krišanos izraisīja atjaunojušās investoru bažas par relatīvi jaunā sektora stabilitāti.

"Bitcoin" vēl trešdienas rītā tika pārdota par vairāk nekā 18 000 dolāru, bet otrdien - par vairāk nekā 20 000 dolāru.

Neilgi pirms ASV biržu slēgšanas trešdien "Binance" savā paziņojumā apstiprināja, ka atsakās no FTX iegādes, jo FTX grūtības pārspēj "Binance" spēju palīdzēt.

Pēc ziņām par FTX likviditātes problēmām "Binance" otrdien bija paziņojusi par konkurējošās biržas daļēju pārņemšanu.

Ir ziņots, ka FTX pieredzējusi investoru līdzekļu ievērojamu aizplūšanu.

"Binance" pārstāve Latvijā Polina Brotjē aģentūrai LETA norādīja, ka, "veicot uzņēmuma padziļinātu izpēti, kā arī ņemot vērā jaunākos ziņojumus par nepareizi pārvaldītiem klientu līdzekļiem un iespējamo ASV iestāžu izmeklēšanu, esam nolēmuši, ka neturpināsim FTX.com potenciālo iegādi".

"Sākumā mēs cerējām, ka spēsim atbalstīt FTX klientus, lai nodrošinātu likviditāti, taču šīs problēmas ir ārpus mūsu kontroles un iespējām palīdzēt," skaidroja Brotjē.

"Ik reizi, kad bankrotē kāds no lielākajiem nozares spēlētājiem, cieš mazie ieguldītāji un privātpersonas. Pēdējo gadu laikā esam novērojuši, ka kripto tehnoloģiju ekosistēma kļūst arvien noturīgāka, un esam pārliecināti, ka ar laiku brīvais tirgus atsijās marginālus dalībniekus, kas ļaunprātīgi izmanto klientu līdzekļus," sacīja "Binance" pārstāve Latvijā..

"Izstrādājot normatīvo regulējumu un nozarei turpinot virzīties lielākas decentralizācijas virzienā, kopējā kripto ekosistēma kļūs arvien stiprāka," piebilda Brotjē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu