"Cilvēki neapgaismo pagalmus." Ievērojami pieaudzis zādzību skaits, konstatējusi apsardzes firma (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: rawf8/Shutterstock

Rudens tumšajā laikā aktīvi sarosās zagļi. Apsardzes firma norāda, ka šajā gadā zādzību skaits ir īpaši pieaudzis. Iespējams, tas ir energokrīzes dēļ, jo cilvēki taupa un neapgaismo savus pagalmus un uzņēmumu teritorijas, norāda Latvijas Televīzijas raidījums "4. studija".

 Arī policijā atzīst, ka zādzību skaits ir pieaudzis.

Apsardzes firmās ierasti nedēļā tiek saņemts viens trauksmes signāls par ielaušanos, taču tagad šādi signāli tiek saņemti katru nakti.

Apsardzes kompānija, kuras redzeslokā ir 15 000 objektu visā valstī, brīdina par bīstamu tendenci - jo vairāk taupības nolūkos tiek izslēgta gaisma, jo lielāka iespēja mājās vai uzņēmumos sagaidīt nelūgtus viesus.

"Šobrīd esam novērojuši, ka iekļūšana ir tirdzniecības objektos, kas uz nakti tiek slēgti. Tāpat arī benzīntanki, autoservisi, veikali, kas ir varbūt neierasti, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem," stāsta SIA "Mega sargs" valdes locekle.

Viņa norāda, ka ir novērota tendence - saņemt vairākus izsaukumus uz vienu objektu vairākas naktis pēc kārtas. Tie ir viltus izsaukumi, kad zagļi mēģina secināt, vai objektā ir uzstādīta apsardze.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu