Ašeradens: Topošajai valdības deklarācijai iesniegti vairāki simti priekšlikumu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājs Arvils Ašeradens.
Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājs Arvils Ašeradens. Foto: Evija Trifanova/LETA

Topošajai valdības deklarācijai iesniegti vairāki simti priekšlikumu, Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" atklāja viens no premjera un potenciālās koalīcijas sarunu vadītāja Krišjāņa Kariņa pārstāvētās partiju apvienības "Jaunā vienotība" (JV) līderiem Arvils Ašeradens.

Viņš atzina, ka pašlaik priekšlikumu skaits deklarācijā saīsināts līdz 400 punktiem. Politiķis uzsvēra, ka ir liels skaits dažādu politisko iniciatīvu.

Ašeradens norādīja, ka otrdien, 22. novembrī, Kariņš Valsts prezidentu Egilu Levitu iepazīstinās ar valdības deklarācijas uzmetuma pirmo versiju un galvenajiem attīstības jautājumiem, kas paredzēti deklarācijā.

Arī pārējo divu jauno valdību potenciāli veidojošo politisko spēku pārstāvji atzina, ka šobrīd valsts iziešana no ekonomiskās krīzes deklarācijā ir noteikta tēmu un virsrakstu līmenī, un nepieciešams vēl liels darbs, definējot, kā sasniegt ekonomisko izaugsmi.

Tāpat sarežģītas diskusijas sagaidāmas par konkrēto nozaru un ministriju budžetiem, meklējot iespējas ietaupīt un vienojoties par to, kam piešķirt papildu finansējumu.

Jau vēstīts, ka aizvadītajā nedēļā jauno valdību veidojošās partijas darba grupās sāka strādāt pie valdības deklarācijas projekta. Pie atsevišķu darba grupu deklarācijas daļām politiķi strādāja līdz nedēļas izskaņai.

Saskaņā ar Kariņa priekšlikumu topošajā valdībā JV varētu ieņemt septiņus amatus - Ministru prezidenta, finanšu ministra, ārlietu ministra, izglītības un zinātnes ministra, tieslietu ministra, klimata un enerģētikas ministra un labklājības ministra amatus.

AS pienāktos jau pašlaik ieņemtais Saeimas priekšsēdētāja amats un vēl četri amati valdībā - iekšlietu ministra, zemkopības ministra, veselības ministra un reģionālās attīstības un digitalizācijas lietu ministra amats. Savukārt Nacionālajai apvienībai (NA) būtu četri ministru posteņi - aizsardzības ministra, kultūras ministra, satiksmes ministra un ekonomikas ministra amati.

Atbilstoši šim sadalījumam starp partijām tika dalīta atbildība par valdības deklarācijas dažādu sadaļu izstrādi.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu