Putina vēlēšanu kampaņas organizators varētu atstāt Kremli, ziņo medijs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kremlis. Ilustratīvs attēls.
Kremlis. Ilustratīvs attēls. Foto: anmiiv/Shutterstock

Kara noziedznieka Vladimira Putina administrācijas bloku varētu atstāt Valsts padomes Darbības nodrošināšanas pārvaldes vadītājs Aleksandrs Haričevs, atsaucoties uz Kremlim pietuvinātiem avotiem, vēsta Krievijas neatkarīgais medijs "Meduza".

Tieši Haričevs kūrēja pēdējās Krievijas prezidenta vēlēšanas 2018. gadā, kā arī balsojumu par Krievijas Federācijas konstitūcijas grozījumiem 2020. gadā, kas Putinam pavēra iespēju potenciāli palikt par Kremļa saimnieku līdz pat 2036. gadam.

Kā ziņo Kremlim pietuvināti avoti, ierēdnis atstāšot savu amatu "veselības apsvērumu dēļ", kas "būtu jāuzlabo pēc vairāku gadu saspringta darba", tomēr tas neesot vienīgais iemesls.

Arī augsta ranga drošības amatpersonas uzstāj uz Haričeva atkāpšanos, jo viņiem radušās pretenzijas pret to, kā tika organizēti "referendumi" par Ukrainas teritoriju pievienošanu Krievijai.

Tieši Haričevs un viņas padotās personas bija atbildīgas par "referendumu" organizēšanu, kas tika atlikti vairākas reizes Krievijas armijas sakāves dēļ Ukrainas frontē. Neskatoties uz pastāvīgām neveiksmēm, Krievija septembrī tomēr organizēja "referendumus" okupētajās Ukrainas teritorijās, tomēr jau novembra sākumā Krievijas militārpersonas bija spiestas atkāpties no okupētās Hersonas un citām Ukrainas teritorijām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu