Noslepkavoja cilvēku un slēpās Spānijā. Vīrietim piespriests cietumsods (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Elnur/shutterstock

Kāds vīrietis Latvijā nogalināja cilvēku un centās izvairīties no likumsargiem, slēpdamies Spānijā. Tagad Kurzemes rajona tiesa viņam piespriedusi septiņu gadu cietumsodu.

Vīrietis apsūdzēts par tīšu smagu miesas bojājumu nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bija par iemeslu cietušā nāvei. Tiesa viņam piesprieda reālu brīvības atņemšanu uz septiņiem gadiem un probācijas uzraudzību uz diviem gadiem, norāda prokuratūra.

Jau ziņots, ka 2021. gada 8. novembrī Spānijā, Mursijas reģionā, tika aizturēts 1982. gadā dzimušais Gatis Zvingulis, kuru Latvija bija izsludinājusi starptautiskajā meklēšanā.

2017. gadā Zlēku pagastā Zvingulis, atrodoties alkohola reibumā, konflikta laikā ar 9. klases absolventiem un viņu tuviniekiem ar nazi sadūra kādu no pieaugušajiem, kurš centās nepieļaut tālāku konflikta eskalāciju. No gūtajiem miesas bojājumiem iestājās cietušā nāve.

Ņemot vēra, ka Zvingulis izvairījās no izmeklēšanas, viņš tika izsludināts nacionālajā meklēšanā, bet vēlāk, 2018. gadā, arī starptautiskajā meklēšanā. Meklēšanas pasākumi ārvalstīs nevainagojās ar panākumiem, tādēļ, ņemot vērā nozieguma smagumu, sludinājums par viņa meklēšanu tika ievietots Eiropola interneta vietnē "EU Most Wanted", tādējādi padarot informāciju par viņa meklēšanu plaši pieejamu pilsoņiem visā Eiropas Savienībā (ES).

Pateicoties šim pasākumam, policijā tika saņemta iedzīvotāju sniegtā informācija, kas sekmēja Zvinguļa atrašanu.

Pēc Zvinguļa atrašanās vietas noskaidrošanas, iesaistot Spānijas likumsargus, tika veikti mērķtiecīgas meklēšanas pasākumi, kuru rezultātā viņu izdevās aizturēt.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu